Cruise control resume düğmesi
Merhaba arkadaşlar,
arabam orjinal Cruise controllü ve gidip geldiğim yol gereği her gün büyük sıklıkla kullanıyorum ve faydasını görüyorum. Bugün aracımı 60bin bakımı için servise götürdüm, servis dönüşü otobandan geliyorum ve Cruise control devrede. Genelde kolu yukarı kaldırarak devreye sokarım, aralarda iptal etmek gerekirse res (reset) düğmesine basar kapatır sonra tekrar bu res düğmesiyle devreye sokarım. Otoban çıkışına doğru yaklaşırken ilerideki kamyonu da hesaba katarak res' e basıp Cruise controlü kapatmak istedim ama farkettim ki gidiyorum, bir kaç kez daha bastım yok. ben olayı idrak edene kadar artık hızlı bir şekilde mesafe kapandı ve frene basıp devreden çıkarttım. Sonraki denemelerimde res düğmesinin devreye soktuğunu ama kapamadığını farkettim. Ana anahtarından kapat aç yaptım ama bir şey değişmedi. Şimdiye kadar böyle bir şey başıma hiç gelmedi. Servise giderken de Cruise controlü kullandım ama ne olduysa bakımdan sonra oldu. Durumu hemen arayıp anlattım getir bakılım dediler. Akşam olduğu için artık bir daha gitmedim, sonraki günlere bıraktım. Bakımlarda arabada güncelleme yapıyorlar mı? Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum diye sorguluyorum kendimi ama yok her zamanki alışkanlığım gibi kullanıyorum. Ne olmuş olabilir sizce. İyi günler.
Cruise control reset düğmesi
Res düğmesinin devreden çıkardığını ilk defa sizden duyuyorum. Res düğmesi artı konuma getirip hafızaya aldığınız hızı geri çağırmak içindir. Devrden çıkarmanın yolu fren ya da debriyaja basmamtır. Ayrıca reset düğmesi değil resume düğmesi diye biliyorum ben.