mesela ben 34 WWW 5555 veya 34 AQ 5555 veya ne bilim 34 5555 gibi plaka yaptırabiliyomuyum madem ser oldu plakalarada geçermi...???
Printable View
mesela ben 34 WWW 5555 veya 34 AQ 5555 veya ne bilim 34 5555 gibi plaka yaptırabiliyomuyum madem ser oldu plakalarada geçermi...???
Alfabeye harf falan girdiği yok arkadaşlar.
Türk alfabesi 29 harf, alfabeye yeni harf ekleme diye birşey yok.
Bu demokratik paketle birlikte Kürtçe özel eğitimin önü açılıyor, bu 3 harf Kürtçede kullanıldığı için sadece kürtçe eğitim veren özel okullarda ve sosyal hayatt kullanılmasına ilişkin düzenleme yapılacak.
burada plakalara girmese bile, devlet dairelerinin odalarındaki kapılara nasıl giriyorsa o bölgedeki plakalara girer. diline girer, okuluna girer, devlet dairesine girer, plakasına girer, ilin ismine girer, en sonunda direğindeki bayrakta bir kutunun içine girer.......
1- bu harflerin gelmesi sosyal olarak iyi bir adım.. Ama bunun da suyu çıkacak ve okullara,kamu binalarına da girecek. Öyle kağıt üstü olmayacak yani.. Yararı zararından az olacak.
2- Devlet "aq"diye plaka vermez. Zaten böyle çirkin bir şeye "süper olur" diye yaklaşmak etik değil. Arabada küfür yazsın diyen varsa stickerla yazdırabilir tabii...
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
Alfabedeki her harfe bile plaka verilmezken olmayan harfe verileceğini sanmam.
Hiç gördünüz mü plakasında:
Ü - İ - Ö olan :)
Kirk yildir heryerde WC-EXIT v.s yaziyordu simdiye kadar kimse farkinda degilmiydi.simdi paketten supriz gibi karsilandi.
GT-I8190 üzerinde ile gönderildi.
ingilizce tüm dünyada geçerli bir dil olduğu için wc gibi kısaltmalarda ve çeşitli yerlerde kullanılıyor, herkes farkındaydı.
Peki siz bu harflerin neden eklendiğinin farkında mısınız? Veya bazı köy ve kasaba isimlerinin değişeceğinin farkında mısınız? En önemlisi BOP'un farkında mısınız?
Ben herseyin farkindayim.ingilice olunca kullanmak ser oluyor.paketten cikinca suc oluyoo.29 harflik bi klavye olsa bak millet nasil uluslar arasi is yazismasi yapar.karsi sirket sorar isletim sisteminize gore program gonderelim.bizimkiler yazar VINDOVS 8 kullaniyoruz.kusura bakmayin bizde W yok deriz.
GT-I8190 üzerinde ile gönderildi now
Atanin kemikleri bile erimistir hala oluden medet umuyorsunuz. Zihniyete bak. Bu alfabeler ne zaman girmis, kim sokmus, batinin hafta tatilini bile alacak duruma nasil gelmisiz, x, w, q, harflerini kac kurt kullanirken gordun ingilizler amerikwlilar butun dunya kullaniyor herkez kullaniyor 3 tane harften bu kadar korkmaniza gerek yok. Ben bu uc harfi sevmiyorum ama kurtlerden dolayi degil batinin ruhunu icimize kadar soktuklari icin sevmiyorum.
Ataturk turbeleri kapatti oluden medet ummayin diye siz bu seferde adamdan medet ummaya basladiniz kalk kendin bir seyler yap git basbakan ol secil yada genel kurmay baskani ol yap iste bir seyler atam da atwm demeyle olmazzz
Konuyu nerelere getirmişsiniz vesselam? Her anadil isteyene paket yaparsak paket oluruz.ben de karşıyım, otoriteye zarar verecek bu paket...
Kaldı ki, ölüden medet umma diyorsunuz.M.Kemal Atatürk Samsum'a çıkmasaydı şuan ben Sergei, sen john olurdun.Tohumun bile değişirdi..Fransızların, ingilizlerin sömürdüğü mandater yönetimle yönetilen bi devlet olurduk.O yüzden, yatın kalkın Atatürk'e dua edin, ve medet umun...Onun bıraktığı devleti hakkıyla koruyan gençler taksimde orda burda direndiler.Hepsi onun sayesinde...
C2105 cihazımdan 2 ile gönderildi
650 sene osmanli doneminde kimin adi degismiste simdi adi tohumu degisecekmis.orda savasip kurtaranda osmanli tohumudu.taksimde yakip yikmami ataturkculuk.ataturk yasasaydi taksimi yakip yiktirirmiydi.ataturkculuk bu degil.ulkesine yarari olam ataturkcudur.yakip yikan degil
konu yine taksimdeki yakıp yıkmaların kim olduğuna geldi, hadi ben savredecem ama bir başkası yakan provokatorlerin resimlerini yayımlayacak konu iyice dağılacak.
bu yüzden kendi adıma konuşayım. vakit buldukça destek verdim ve taksimde bulundum. yakanların önünde de durdum taş atanla kavgada ettim. kimlerin taş-molotof attığını da gözümle gördüm. ben atmadım-attırmadım. çünkü dolaylı olarak bende (kardeşim orada esnaf) taksim esnafıyım.
lütfen artık taksimdekiler terörist, camide bilmem ne oldu muhabbeti ile konuyu dağıtarak konuyu provokate etmeyelim. ha başta sen yazdın derseniz ben bu harflerin nerelere gireceğini yazdım. olurmu olmazmı ömrümüz yetermi bilmem ama yaşayan 30-40 sene sonra görür nasıl olsa. Haritasının bile devlet erkanına teşhir edildiğinin üzerinden bir elin parmaklarının sayısından bile fazla yıl geçti biz hala tavuk mu yumurtamı diyoruz
Ne olacakti john olunca cok mu onemli ahmet yada john olmak. Zaten su anda abdnin mandasi degilmiyiz. Hayatin her asamasinda ingilizce kullanmiyormusun fiat punto araca binip neyin kafasini yasiyorsun. Ben yatar kalkar Allaha sukrederim kula degil. Ingiliz yada fransiz da dogabilirdim irkcimisin sen. Turk irki cok mu ustun ondan mi 3. Sinif dunya ulkesiyiz benim icin asil olan islamdir musluman oldukdan sonra papua yeni gineli bile olurum sorun deil milyarlarca insan var varligimi ataturke deil Allaha borcluyum. Tohumum degisse idi ne mutlu turkum diyene demezdim ne mutlu isvecliyim diyene derdim her ama turk dogdum elhamdulillah da muslumanim ve sansliyim osmanli gibi bir ecdada sahip oldugum icin de gururluyim daha da uzatmayan anlayan anlar
Soruda ne varmis cevapta ne var sen acikla kardes ogrenelim.
3 tane gayet acik soru sordum.