madem konu din, varlığın dinemi yoksa atatürke mi armağan edilmesi gerektiği konuları gelmiş bende fikrimi yazayım.
öncelikle din ve dünya işlerini ayırmak lazım diye düşünüyorum. örneğin imam hatip sıvavında çıktığı söylenen şu sorya bir bakın.
https://k1310.hizliresim.com/1g/9/tfjfj.jpg
şimdi burada en büyük şu şık diyen Alah'ın büyüklüğünü inkar mı etmiş oluyor. Geçen gün imam hatipli bir arkadaşıma bilgisayar konusunda birşeyler gösterirken masa üstünde sağ tıkla ve bir klasör yarat dediğimde "Yok, yarat demiyelim. yaratmak Allah'a mahsustur" demişti. ben klasör yarat dediğimde (Mazallah) kendimi yaratıcı gibi gösterip şıh koşmuşmu oluyorum. Üstelik cezasının cehennemde sonsuzluk olduğunu bile bile. Üstelik sonsuzluğu bildiğiniz halde size tarif ettiğimde "hakkaten haaaa" diyebileceğiniz kadar da iyi bilirken.
Bence inanç ve iman konuları ruhun mahremidir. zikrinide zekatınıda duanıda kulun göreyeceği/duymayacağı şekilde yapacaksın. tabii reklam olması için yapmıyorsan.
Bu arada reklam derken yanlış anlaşılmasın, sözüm bu meclisten dışarı Cuma namazlarında imam efendi "Allahümme entesselam ve minkesselam" cümlesini bitirmeden kaçan reklam namazcılarından bahsediyorum.
konu eğer din konuşmaya gelirse sabaha kadar konuşabilirim. İnsanların ne okuduğunu bilmediğinden dolayı ayda 1200 kere okuduğu halde Fatiha suresinin 5 ayetinde ne dediğini bilmediği için türbelerden, yatırlardan medet uman ve dinde karşılığının şıh koşmak olduğunu bilmeyen zavalı din kardeşlerimide konuşabiliriz. ama bence yeri en azından bu başlık değil.
Ha gelelim varlığın armağan edilmesi konusuna. Konu kimse varlığını Atatürke değil türk varlığına armağan etmesi konusu.. Eminim sizde, Kuranı kerimin insanın kendi canını Allah için bile alması durumunda, Allahın verdiği canı alınmasının günah ve isyan olduğunu, ancak vatanı için can verdiğinde şehit olarak nitelendirdiğini bilirsiniz. Hele hele ki şehitlik, incinmesin diye yıkanmadan huzura gelen tek meftaaa.....
konunun sapmaması ve özellikle bu mevzuunun polemiklere dönmemesi için din konusunda daha fazla yazmak ve yazanlara cevap vermek istemiyorum.
son olarak camiden kaçar gibi çıkanınmı, sabaha kadar zikredeninmi yoksa camiye hiç girmemiş olanınmı Allaha daha yakın olduğunu kimsenin bilemeyeceği gibi benimde hangi kulun Allah huzurunda daha sevgili olduğunu bende bilemem. Bu yüzden yukarıdaki yorumum yanlış anlaşılmasın lütfen.