Aracımı kullanım şeklim sizce doğru mudur?
Arkadaşlar 1.3 mjet 95hp dualogic dir.
Aracımla kırmızı ışıkta beklerken s/s kapalıyken boş vitese almam baskı balata yıpranması açısından doğrumudur.
Bazen s/s anlamsız yerlerde devreye girmekte buda yol güvenliğini tehlikeye atmaktadır bilmem katılıyormusunuz bazen direk kapatarak yola çıkmaktayım sıkıldığım için.
Dualogic sanzımanı en az yıpranmayla kullanmak için yapılması gerekenler nedir(bakımlar hariç yolda kullanırken) otomatiktemi kullanmak lazım sürekli yoksa manuel kullanılsa dahamı iyi olur.
Otomatik yada manuel kullanımın sanzıman üstünde (baskı balata) herhangi bir sorun oluşturabilir mi.
aracımdan en yüksek verimi alabilmek için s/s kapalıyken durduğumda 20-30 sn beklemekte ve sonra aracı stop ettirmekteyim. Bunun turbo için olmazsa olmaz bir kullanım şekli olduğunu biliyorum ama birde şu var tempolu bir şekilde giderken kırmızı ışığa yakalanıyorsun ve s/s anında arabayı stop ediyor 3 sn sonra gaz verdin tekrar çalışıyor. Bunu firma düşünmedimi diye kendi kendime soruyorum biz turbo mili durana kadar yağlama kesilmesin diye aracı bekletirken s/s hemen stop ettiriyor bunun bir zararı var mıdır?
vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Re: Aracımı kullanım şeklim sizce doğru mudur?
Alıntı:
celenlee Nickli Üyeden Alıntı
Frene bastığımızda dualogiciğin tam olarak ne yaptığını bilmek gerekiyor. Ben de çok merak ediyorum.
Eğer frene basılı durduğumuz sürece, araç debriyaja basıyorsa, yani baskıda yük oluyorsa bu sıkıntı demektir. Eğer böyle birşey varsa durduğumuz yerde boşa almak daha akıllıca olur.
Durduğumuzda Dualogic'in ne yaptığını gerçekten bilen birisinden öğrenmemiz lazım, karar vermek için.
Yarı otomatik şanzımanlar basıyor debriyaja. Hatta bazen fazlaca ısınıp koruma moduna geçiyorlar. Şanzıman bile kilitlenebiliyor. Babamın Hyundai ix35 inde Shiftlock Release diye bir düğme var. Şanzıman hata verirse veya kilitlenirse basıp düzeltiyorsunuz. Bu tür şanzımanlarda boşa almak en mantıklısı.
Send my Samsung Galaxy S3 using 2