Yol kamerası ve 12 volt nereden alınır?
Merhaba arkadaşlar,
üzerinde kendi pili olmayan bir arac kameram var, enerji gelmediğinde saati resetleniyor, bir kablo (acc) kayıt için gerekirken, diğer kablo saati korumak için yapılmış. ancak devamlı 12 volt veren kabin içinde bir yer bulamadım, kararan ayna kontak kapama ile beraber gidiyor, iç aydınlatma ise kontak kapandıktan 15 dk sonra gidiyor, torpido aydınlatması her torpidoyu açtığımda yandığını fark ettim sonra onu düşündüm ama adamlar öyle yapmış ki buraya güç bindiğinde (lamba yanmaya çalıştığında) konsoldan minik bir tık sesi geliyor (role) ondan sonra tam 12 volt geliyor ve yanıyor, benim kameranın saat kısmı çok az güç çektiği için onu tetikleyemiyor. Uzun lafın kısası devamlı 12 volt alabileceğim kabin içinde bir yer bulamadım, sigorta panelinde muhakkak bir yer vardır ama orasına bulaşmadım. alarm için bırakılmış bir çıkış da olabilir, fikri olan var mı? iyi günler.
(Kemera uygulaması ise orjinal oldu sizinle paylaşıyorum, kamera kendi kutusundan çıkarıldı, parçalandı ve oraya sokuldu :), saati haricinde gayet güzel çalışıyor)
https://s18.postimg.org/bouho2veh/58...37909488_n.jpg
burada da çekilmiş video var (kalitesi düşürülüp yüklendi aslı 720p ve gayet başarılı sayılır)
PICT0043 x264 - YouTube
Yol kamerası ve 12 volt nereden alınır
Sigorta kutusundan çekinmeyin.
Yol kamerası ve 12 volt nereden alınır