Kalkarken araç titremesi sorunu
Merhabalar,
1.4 Fire punto aracım var,
birinci viteste kalkarken arabanın heryeri titriyor patinaj mı çekiyo diye düşünüyorum ama o kadar hafif kalkış yapıyorum yine yapıyor. ara viteslerde de birden viteş düşürünce arada bir titreme yapıyor. debriyajı değişik şekilde kullanmayı deniyorum yine yapıyor alışamadım mı yoksa baskı-balata da mı sıkıntı var bilmiyorum :)
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler:book0000:
Ynt: Kalkarken araç titremesi sorunu
Bencede debriyaj balatası gibi.
GT-S5830 cihazımdan 2 ile gönderildi
Ynt: Kalkarken araç titremesi sorunu
Alıntı:
iboturka Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar,
1.4 Fire punto aracım var,
birinci viteste kalkarken arabanın heryeri titriyor patinaj mı çekiyo diye düşünüyorum ama o kadar hafif kalkış yapıyorum yine yapıyor. ara viteslerde de birden viteş düşürünce arada bir titreme yapıyor. debriyajı değişik şekilde kullanmayı deniyorum yine yapıyor alışamadım mı yoksa baskı-balata da mı sıkıntı var bilmiyorum :)
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler:book0000:
Puntonun kronik problemidir çoğu kişide var bu sorun baskı başlatabilir değiştirilmesi ile bir süre düzeliyor kısa bir süre sonra tekrardan başlıyor sorun volan dişlerinin yıpranması imiş aslında bilginiz olsun ben baya ugrasmistim punto varken o sorunla
Samsung Mobile ile gönderildi
Cevap: Kalkarken araç titremesi sorunu
merhaba sorun nerdeymis çözüldü mü acaba benim 1.4 fire 77 bg 8v ile de kalkislarda titreme yapıyor bir yerde gösterdim adam bindi el freni cekili sanırım yüksek viteste kalkmaya çalıştı ve debriyaj baski balata iyi sorun yok dedi
SM-G900FQ cihazımdan gönderildi
2011 model punto ilk 10 bin deyken başlamıştı titremeye. 3 ay önce baskı balata değişimini yaptırdım ama belli bir süre sonra tekrar başladı ve şuan eski haline geri döndü titreme. Servise gidip bilgisayara bağlanıp adaptasyon yapılınca düzeliyor ama daha sonra yaklaşık 150-200 km yol yapınca tekrar başlıyor titreme. Aracım 82 bin km de ve dizel bu arada.
E5553 cihazımdan gönderildi
Arkadaşlar hala bu sorunu yaşayan var mı?
Acaba bu debriyaj balatasında ki silkeleme vs. punto evo yarı otomatikte de yapar mı? Benim araçta da aynı silkeleme yapıyor.
Yukarıda sayılan nedenlerin yanında Şanzıman takozundan da olabilir .Bende de aynı sorun oldu Şanzıman takozunu değiştirince geçti.Hem kalkışta hemde yavaşlamaya başladığında tam duracak iken oluyordu..