Ses Çıkaran Kayışa 3M Sprey Sıktım
Motor soğukken ve yüke bindiğinde, yani viteste giderken bir kayış sesi duyuyordum yaklaşık 1500 devirde. Böyle döndükçe bir yerlere çarpan bir şeyin sesi gibi... Periyodik olarak pat pat pat pat diye geliyor, devir hızlandıkça ses artıyor ve devir iyice hızlanınca ses yok oluyor. Ancak motor ısınana kadar özellikle 1500 devir civarında bu sesi duyuyorum. 2500 devir civarında ses kalmıyor. Bir sonraki viteste yeniden ses geliyor, devir artınca kesiliyor. Motor ısındıktan sonra ise hiç ses yok... Kaldırımdaki insanlar bile benim arabaya bakıyordu ne oluyor diye...
Bu ses iyice rahatsız edince, servise de gidecek zamanım olmadığından haftasonu, kaputu açınca motorun sol tarafındaki kayışa ve onun bağlı olduğu çarklara, kasnaklara vs. yerlere 3M marka yağlayıcı sprey sıktım. Sonra motoru çalıştırıp giderken ses olmadığını fark ettim. Bugün sabah da test amaçlı işe arabayla geldim ve sesin çok az devam ettiğini ancak duyulamayacak kadar azaldığını fark ettim.
Kullandığım sprey: Hamdi Küçük - 3M Pas Sökücü Yağlayıcı Sprey
Sorum şu: Bu yağlayıcı sprey kayışlara zarar verir mi? Uzun vadede yapısını bozar, çürütür vs sorunlara neden olur mu? Yanıt evet ise, bu uygulamadan geri dönüşü nasıl yaparım? Balata spreyi gibi bir şeyle yeniden temizleyeyim mi? Ya da başka bir öneriniz var mı?
Bu sprey kayışa zarar vermez diyorsanız, sesi tamamen kesmek için daha fazla sıkmalı mıyım veya bu sesi çözmek için uygulayabileceğim başka bir yol var mı?
Not: Garantisi devam ediyor ancak arabayı servise bırakacak zamanım yok. Ayrıca servislere de güvenmiyorum. Ne zaman bıraktıysam başka bir soruna yol açtılar. Yani kendi başıma yapabileceğim bir şey var mı diye merak ediyorum.