merhaba,
mart ayında yayımlanan bir dergiden alıntıdır.
2. sayfada geçen yazıda 85 hp dizel punto motoru olduğunu ve start stop ile ş.dışı 2,9 lt tüketim olduğunu yazıyor..
bu motor nerededir, soru-yorum yetkililere :):weight1:
Printable View
merhaba,
mart ayında yayımlanan bir dergiden alıntıdır.
2. sayfada geçen yazıda 85 hp dizel punto motoru olduğunu ve start stop ile ş.dışı 2,9 lt tüketim olduğunu yazıyor..
bu motor nerededir, soru-yorum yetkililere :):weight1:
öyle bi araç yok....
Varda Türkiye ye getirmiyorlar Twinair motor gibi. Torkunuda 200nm'ye çıkarmışlar Multijet II motorun..
Multijet2 motoru olması lazım. Fiat, Türkiye piyasasında pahalı olacağı ve kullanıcıların tercih etmeyeceğini düşünerek getirmiyor diye biliyorum.
2012 modellerin hepsi Mjet 2 değil mi zaten? Euro5 emisyonlu?
Benim punto 2011 euro5 motor 75bg?
Yani demek istediğim euro5 olması, mj2 olduğunu göstermiyor.
Hocam o işler öyle olmuyor... Bu çaptaki firmalar çok ciddi tüketici araştırması yapıyorlar... Araştırma derken 3-5 dandik anket ile değil... Tüketici profili çizilir... Hangi ülkenin ne tür motor, araç tercihleri hep bu veritabanlarındadır... Buna göre ilgili metodlar ile tüketicinin davranışı çizilir...
Örneğin TR de gözle görülecek şekilde ticari sınıf aracı olan doblo, vb araç satışı olmaktadır. Kaç ülke bu kadar ticari aracı aile aracı olarak kullanıyor ki ?
arkadaşlar 95 hp olan motorlar multijet 2 dir ve satılıyor benim aracım da hali hazırda ondan:)
Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş,Türk Halkına misafir muamelesi yapıyorlar...
Mjet in 85 Hpliği varmı bilmiyorumda 85Hp lik olan twinair var. 2 silindirli 900cc 85Hp Türkiyeye gelebilir diye düşünüyorum ben twinair ın. 3 Silindirli pololar, Hyundai Getz ler gittiğine göre buda gider bence.
Edit:86HP yazmıştım elim kaymış 85 hp olacaktı. Düzelttim.
Arkadaslar hepinize iyi aksamlar,Hollanda'da oturuyorum,iki yila yakin suredir foruma katildim fakat bir turlu siz degeli uyelerle tanisamadim hepinizden ozur diliyorum,klavye kullanmayi pek seven biri degilim ondan herhalde.Konuya gelecek olursak,63kw 85 hp lik puntolar iki yildir Hollanda piyasasinda var,burdan bakabilirsiniz Fiat Group Automobiles Netherlands B.V. ben iki yildir kullaniyorum iki kerede Turkiye'ye izine geldim.Bildigim kadariyla su anda sadece Hollanda icin uretiyorlar,baska hic bir ulkenin fiat sitesinde henuz 85 lik gormedim,niye Hollanda icin derseniz durum soyle:Hollanda'da mtv si cok fazla olan ulkelerin basinda geliyor,hukumetin 2008 de cikardigi bir kanunla gecici bir sure(2014 e kadar) benzinli araclarda 110 dizel araclarda 95 altinda karbonmonoksit salan araclardan vergi almayacagini aciklayinca fiat punto evo 85 lik 2010 bu kriterlere uydugu icin da Hollanda piyasasina girdi,bende bu durumda iki yildir mtv odemiyorum.Hepinize sevgi ve saygilar.
ben yazmak üzereydim Hollanda dan cevap gelmiş 85 hp lik multijet2 ler yurt dışında var
Hocam biz bu kafayla herşeye tamam dersek zaten fazlada bir şey beklemek yanlış.Ben size hepsi twinaiar yada 85 lik dizel olsun demiyorumki ama isteyen Abarthınıda alsın twinair de Multijet2 85 hp yada 120 lik multijetli puntosunuda alsın yani parayı versin düdüğü çalsın misali bunun gariplik neresinde.Sen standart seri ithalatını yap sıradışı olmak isteyende külfetine katlanıyorsa istediğine kavuşsun.
Bakın beyin Evo Sportuna kim hayran kalmadı ama ben istesem 50000TL de versem getiremiyorum o aracı bumu müşteri memnuniyeti size soruyorum?
Ithalatci bunlarin hepsini getirirse olmaz. Bunun satisi var, garanti maliyetleri var, yedek parca stogu tutmak icin masrafi var, servis calisanlarini egitime almasi lazim.... Oyle sizin gibi 30 40 kisi istiyor diye gelmez bu araclar.
HTC ChaCha A810e cihazımdan 2 ile gönderildi
Anladım o zaman VW-Ford-Audi-Mitsubishi-Seat vb. markalar saf ozaman!
Parasını verdinmi Focus RS - Evo10 - Fabia RS - Leon Cupra - Audi R8 -Golf GTI - Nissan GTR getiriyorlar.Bunlarıda saysan Türkiyede 100 ü geçmez ama onlar saf bir Fiat akıllı öylemi?:thumbdown: