Kullanıcı el kitabını açınız ve sayfa 215 bkz.
Arkadaşlar sayfa 215 olarak geçiyor benim kitapçığımda. Otomobilin bakımı kısmında YILLIK BAKIM PROGRAMI diye bir bölüm var. Burada aynen şu cümleyi göreceksiniz.
'' Servis Programında gerektiğinden daha sık aralıklarla motor yağını değiştiriniz. ''
Bu ne demek oluyor... Bazı iddia eden arkadaşlar yok efendim bana 20000 km dediler ben illa 20000 hatta arabanın 30000 e kadar hakkı var dediler ben 30000 olunca bile değiştiririm. Aman efendim sanki bana saatli bomba değil ya diyen arkadaşlar Arabayı üreten firmanın bile sözünü dinlemiyor.
Lütfen araçlarınıza gereken ilgiyi sadece gaz pedalına basarak yada devir saati gözleyerek değilde Üreticinin çıkardığı kullanıcı el kitabını okuyarak gösteriniz.
Üretici aynen şunu ifade ediyor. Ben aracın motor yağını periyodik bakım cetvelinde 20000 km olarak gösteriyorum... Ancak sayın kullanıcım sen yinede Servis Programında gerektiğinden daha sık aralıklarla motor yağını değiştiriniz.
BU DA ŞU SONUCU DOĞURUYOR..... BENİM YADA TİTİZ DİYE TABİR EDİLEN Kİ ALAKASI YOK BU ARKADAŞLAR TAMAMEN ZEVK ALDIKLARI MESELEYE DİKKATLE YAKLAŞAN İNSANLARDIR; İŞTE BU ŞAHSİYETLERİN 20000 KM Yİ BEKLEMEDEN 12.000 İLA 17.000 ARASINDA MOTOR YAĞINI DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKLİLİĞİDİR.
ARKADAŞLAR 20000 KM Yİ BEKLEMEYİNİZ!!!!! ARACINIZIN MOTOR ÖMRÜNÜ UZATMAK İSTİYORSANIZ.^^^^ HATTA VE HATTA ARACINIZIN 0 İLA 5000 KM DE KULLANIDIĞINIZ İLK YAĞI HEMEN DEĞİŞTİRİNİZ. ^^^^
HERKESE HAYIRLI FORUMLAR.... SAYGILAR :vertag00::vertag00::vertag00::vertag00::vertag00: