Hutne Nickli Üyeden Alıntı
merakımdan soruyorum euro5 motorlarda tam sentetik yağ kullanılıyor, tam sentetik yağın kullanım ömrü yarı sentetiklere göre daha uzun (kuzenim toyota aracında normal servisin yarı sentetik yağı yerine farkını verip tam sentetik yağ koyduruyor, servis teknisyeniyle olan konuşmada tam sentetiklerin aslında daha uzun ömürlü olduğu ve 15 bin km gidebileceğini ama garantiden dolayı 10 binde bir bakıma getirmek zorunda olduğunu belirtmiş) bu bağlamda euro 5 motora sahip kullanıcılar zaten yağın ortama ömrünün 3/2'sini kullanıp değiştiriyor, ekstradan yağ değişimini öne almak gereklimidir ?
ya da bakımları erkene çekmek yerine rutin bakımlarda yarı sentetik kullanan kullanıcılar farkını ödeyip tam sentetik yağ kullansa aynı kapıya çıkmaz mı?
bakım aralıklarımız zaten yeterince kısa, iki arkadaşımda 1,5 dci megane var, ikisininde ilk bakımlar 20 binde yapıldı, şirkette dizel hyundai var onun bakımı 15 binde bir (yarı sentetik kullanılıyor diye biliyorum) diğer araç benzinli mini countryman 30 bin km bakım aralığı varken bizim araçların zaten düşük olan bakım aralıklarını iredelemek beni şaşırtıyor açıkcası