Ani hızlanma ile ilgili problemim var :(
Herkese merhaba.
Düz vites 1.3 multijet 75 bg 2012 model Punto Evo'm 12.000 km.de. 10.000 bakımı yetkili serviste (ankara oto) zamanında yapıldı.
Yaşadığım sorun ise 10 gündür var. Rampa (hafif eğimli ya da dik fark etmiyor) çıkarken 4.vitesten 5'e geçtiğimde ya da 3.vitesten 4'e geçtiğimde hızım 70 ile 90 aralığındayken aracın devir ibresi 1900 - 2000'de bir iki saniyelik takılma yapıyor. Bu esnada araba biraz silkeliyor ve ne kadar gaza basarsam basayım hızlanmıyor. 1-2 saniyelik takılmadan sonra fırlamayı yapıyor ve aniden hızlanıyor. Düm düz yolda ya da yokuş aşağı ise herhangi bir sorunum yok.
Ankara Oto'da test sürüşü yaptılar ama sorun tespit edilemedi. Samsun yolunda bir test yapıldığından eğim de olmadığından aynı sorunu yapmadı. Aracın çekişinde sorun yok dediler. Çekişinde sorun yok ama ayrıntısını verdiğim noktada problemi yaşamaya devam ediyorum. Motor arıza ışığı ya da herhangi bir arıza ışığı yanmadığı için bilgisayara bağlanarak arıza tespiti de yapılamıyor.
Ben Turbo'dan olduğunu düşünmüştüm ama sürüş esnasında yaptığı için ve test sürüşünde yapmadığı için de sorun tespiti yapılamadı. Sorun ne olabilir ya da çözümü? Nasıl ispatlarım ya da :(
Olmazsa haftaya Kavaklıdere Fiat servise gitmeyi düşünüyorum.