Orta stop lambası arızası
Merhaba arkadaşlar,
Grande Punto'mun orta stop lambası yanmıyor. Gösterge panelinde üçgen içinde ünlümle uyarı lambası da yanıyor ve ekranda da "check stop lights" uyarısı veriyor. Frene bastığımda orta lambanın yanmadığını da tespit ettim.
Sanayide elektrikçiye götürdüm, lambanın led lamba olduğunu söyledi ve plastik aksamı çıkarmaya çalışırsa kırılabileceğini de belirtti. Komple almam gerektiğini belirtti. Şimdi bu sorunu yaşayıp, lamba değişimi yapan arkadaşlar var mı?
Teşekkürler.
Cevap: Orta stop lambası arızası
Yeni konu açmaktansa ben de buradan yazmak istedim. 3. stop lambasının tam ortasındaki ampul yanmıyor. Servise bu konuyu danıştığımda ise; "arkadaşlarımız açmaya çalıştılar. Ancak kırılması söz konusu olabileceğinden takım halinde değiştirmemiz gerekiyor" dediler. Ben de bunu istemiyorum. Bu nedenle bu işlemi yaptırabileceğim Anadolu yakasında alanında iyi bir oto elektrikçi tavsiyeniz olabilir mi?
Alıntı:
occupyist Nickli Üyeden Alıntı
Yeni konu açmaktansa ben de buradan yazmak istedim. 3. stop lambasının tam ortasındaki ampul yanmıyor. Servise bu konuyu danıştığımda ise; "arkadaşlarımız açmaya çalıştılar. Ancak kırılması söz konusu olabileceğinden takım halinde değiştirmemiz gerekiyor" dediler. Ben de bunu istemiyorum. Bu nedenle bu işlemi yaptırabileceğim Anadolu yakasında alanında iyi bir oto elektrikçi tavsiyeniz olabilir mi?
Yasin bey, ben daha önce serviste ortadaki ampulünü değiştirmiştim ama sökerken stopun lastiği var onu dikkat etmiyorlar yırtılıyor veya eskidiğinden dolayı yırtılıyor. Sonra onu öyle takıyorlar ve söylemiyorlar. daha sonra stopun oradan araç yıkanırken su almaya başlıyor ve mecburen komple değiştirmek zorunda kalıyorsun. Yaptırdığın yerde takarken lastiğini kontrol et.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Ali Bey. Söz konusu ampullerden bir tanesini serviste değiştirdiğinizi söylediniz. O ampuller hakkında bilgi verebilir misiniz? Kaç watt ve nereden temin edilebilir?
Yasin bey hiç hatırlamıyorum, ben oradan geçerken iki dakika uğramıştım 5 dakikada değiştirip vermişlerdi. ama tahminin oto aksesuarcılar da vardır. Kemal otoya bir sorun derim, varsa kendiniz de değiştire bilirsiniz stopu sökerken ağaç bir kaşık kullanın bence daha az sorun çıkarır. Zaten kırmızı kısmın altındaki plastiğin ayakları var 6 tane olması gerek 3 üste 3 alta , önce biraz ayırın kırmızı kısmı sonra biraz asılırsanız fark edersiniz ayakları zaten biraz daha asılırsanız çıkar yerinden.
Alıntı:
ORS15 Nickli Üyeden Alıntı
Yasin bey hiç hatırlamıyorum, ben oradan geçerken iki dakika uğramıştım 5 dakikada değiştirip vermişlerdi. ama tahminin oto aksesuarcılar da vardır. Kemal otoya bir sorun derim, varsa kendiniz de değiştire bilirsiniz stopu sökerken ağaç bir kaşık kullanın bence daha az sorun çıkarır. Zaten kırmızı kısmın altındaki plastiğin ayakları var 6 tane olması gerek 3 üste 3 alta , önce biraz ayırın kırmızı kısmı sonra biraz asılırsanız fark edersiniz ayakları zaten biraz daha asılırsanız çıkar yerinden.
Deneyeceğim Ali Bey, tekrar teşekkürler.
Dipsiz kucuk ampul olarak geciyor. Ben sokmusken hepsini degistirdim. 7 ampul var 10 tl verdim. Herhangi bir oto elektrikcisini ugrayin onlarda sirt kasimak icin kullanilan alete benzer birsey var onunla tirnaklari cok rahat cikartiyorlar.