@OzzY
- Sileceklerin değiştirilemeyecek şekilde tasarlanmasın sebebinin; üreticilerin orijinal yedek parça satma ve buradan da kar etme amaçları doğrultusunda alınan bir karar olduğunu düşünüyorum. 2 yıl otomotiv yedek parçada çalıştım, yedek parça işinde çoğu karar para kazanmak amaçlı alınır : ama siz 70 TL’den hatta 30 TL’den satılan sileceklerin performans amaçlı tasarlandığını düşünebiliriniz tabi.
Silecekleri hiç söktünüz mü yoksa aynı sileceklerden konuşmuyor muyuz ciddi şüphe oluştu bunu okuyunca. Silecekleri söktüm ve resimdeki silecekte sarı kılıf ile gözüken lastiğin normalde içindeki raydan çıkıp gelmesi gerekirken lastiğin, sileceğin resimdeki elin tuttuğu yerdeki sırt ile bütün olduğunu gördüm. Bilmiyorum siz de durum farklı mı ?
https://webdeyerim.com/mp3/pic/muz_silecek_480.jpg
Sileceklerini her yıl değiştirme gereği duymayanlar olduğunu görmek beni şaşırttı. Demek ki kullanım ve şans da belki işin içinde ya da belki herkes benim gibi sileceğin kusursuz silmesine takmıyor da olabilir ( benim araçta 1 senede silme kalitesinin 10’dan 6’ya düştüğünü söyleyebilirim ) Velhasıl asıl maliyeti 3-5 lira olan silecek lastiğini değiştirme özgürlüğümün elimden alınmasıydı esas mesaj konum. Bazılarına koymayabilir ama bir de 3-5 liralık lastiğin bakımı için ayrıcak zamanım yok (her ay yağmur kaydırıcı ile cilalarım camları,tozlu,çamurlu veya ağaç reçinesi varken kesinlikle açmam,yıkarım veya ıslak bezle silerim...)
Fermoliden alınanların lastiği yukarıda yazdığım gibi sileceğin sırtı ile bütünleşik değilse ve ucundaki plastiği çıkarınca lastiği geliyorsa alayım hemen.