Geçen gün yolda rastladım. Tek harf 5 rakamlı plaka. Hem de İzmir. Bu seriye geçildiğini bilmiyordum...
Printable View
Geçen gün yolda rastladım. Tek harf 5 rakamlı plaka. Hem de İzmir. Bu seriye geçildiğini bilmiyordum...
bence KO şeklinde 2 harf 4 rakamlı büyük ihtimal yanlış yazılmış olabilir
Karayolları talimatına göre doblo, transit, caddy vb. kamyonet türü ticari araçlar K2 belgesi almak zorundalar. Bu araçların Plakalarında da K harfi kullanıldığını biliyorum. Belge alan firma sayısı artınca yapacak bir şey kalmadı demekki :)
bende geçen ostimde 06 OO(veya DD tam göremedim) xx plaka gördüm artık herkes 0 araba alınca plakalarda yetmiyor haliyle.
Evet izmir'e geldiğimde bende görmüştüm bu şekilde plaka peugeot j9'da vardı
Enteresan..Karşıyaka plakası olabılır bırde yasemının dedıgı sekılde olması muhtemel...
ticari plakalar böyle oluyor rakam bittikçe ulayacaklar arka arkaya yakında destan olacak rakamlardan :D
konyada minübüslere M plaka vermişlerdi şimdi onlarda 4 rakama geçtiler..plakayı dörtleyelim abiler diyorlardır :D
Kamyonet plakası , bursada da görmüştüm. tek harf 5 rakalmlıydı.
K plaka olanların yanda sarı-siyah kuşaklarınında olması lazım, kamyonet sınıfındaki araçlardaki kural bu şekilde ;)
Bursa da BMC kamyonetlerde görüyorum denk geldi bi kaç kere İveco kamyonettede gördüm,ticariler için bu K plaka