Evet arkadaşlar şuan kullandığımız nicklerin anlamını, bizim için ne ifade ettiğini yada hikayesini buraya yazalım.
İlginç hikayeleri bekliyorum. Buyrun, siz önden başlayın bende nickimin hikayesini anlatırım bi ara....
Printable View
Evet arkadaşlar şuan kullandığımız nicklerin anlamını, bizim için ne ifade ettiğini yada hikayesini buraya yazalım.
İlginç hikayeleri bekliyorum. Buyrun, siz önden başlayın bende nickimin hikayesini anlatırım bi ara....
Buda yeni moda oldu forumda. :) Siz anlatın ben sonra anlatıcam.
Hayır Orçun sen anlatmadan ben anlatmayacağım.
ben başlıyım bakalım.. efendim..
scottie pippen diye bir basketbolcu vardı.. michael jordan ile bulls ta ortalığı kasıp kavuran...şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan oyuncu.. onun hayranı olurum.. 33 numaralı formayı giyerdi kendisi o yüzden nick imi onun ismi yapmaya karar verdim...
eee ben anlattım....
senin nickinin anlamını çözmek çok zor... kim bilir ne hikayesi vardır...
en basit benimki herhalde çileği ve reçelini çok severim o yüzden yazmıştım öyle kaldı :)
Orçun sıra sende. Anlat bende anlatacam, sıradayım :)
WiSTaRiA SiNeNSiS gerçek ismim ama WiSTaRiA'yı kullanıyorum.... Bahçelerdeki mor çieklerin saltanatı anlamı..... 2002 yılında karstan tezkeremi almış istanbula dönüyordum ve THYnin dergisine bakıyordum wistaria'yı gördüm baya ilgimi çekti tamam dedim bundan sonra benim nickim WiSTaRiA..... :):)
Adımın İngilizcesi. :) :) Bu güne kadar da ailem ve arkadaşlarım adım yerine hep Jasmine, Cass, Yaso vb.. kısaltmalar ile seslendiği için alışık olduğum bir durumdu. Üye olurken de bunu tercih ettim :)
Bukadarmıydı bu nazın Yasemin ya... :):) Bende çok özel bir anlamı var sanmıştım :)
:))))))Alıntı:
JASMINE Nickli Üyeden Alıntı
Yasemin çiçeği çok güzel ve özel bir çiçektir.. Ama ne hikmetse isimler insanlarla uyum içindedir derler bilmem duydunuzmu tanıdığım yaseminlerin hepsi şen şakrar iyi niyetli temiz kalpli cana yakın sıcak ve insan canlılarıydı...
Çok naziksiniz Orçun bey. Teşekkür ederim bu güzel iltifatlar için :)
Rica ederim Yasemin hanım.. :) Benim sadece tezim bu...
Valla bende bir hikaye yok.
oz : özlem / dem : demirezen (kızlık soyadım)
bir basketbol aşığı olarak hiç de şaşırmadım bu duruma :) scottie pippen hala oynuyor mu biliyor musun eser abi ya?En son finlandiya taraflarında parke üzerinde görülmüştü...
Bu hakikaten değişik ve güzel bir hikayeymiş orçun abicim.
Ben anlatayım ama biraz farklı bir şekilde olacak...
Gördüğünüz gibi ismimi birleştirin benim burada kullandığım nick çıkacaktır.Başta alırken bu şekilde aldım sonra da dedim uğraşmayayım değiştirmeyeyim,bir ara değiştirmeyi düşünüyordum çünkü.Fakat bir ara uçak kazalarına çok fazla sarmıştım,hala daha o National Geographic de yayınlanan air crash investigation'ın bölümlerini youtube'da aratır izlerim.Ardından biraz araştırınca uçaktaki pilotların kullandıkları alfabe tarzı bir olayı keşfettim.O da şu: uçuş kodlarını bilirsiniz(en basitinden söylüyorum THY nin İstanbul-New York uçuşunun kodu TK001 dir,bunu örnek alalım).Bunu kuleye bildirirken harfleri ingilizce olarak tee-kay şeklinde değil de Tango-Kilo şeklide söylerler.Buna da ICAO okuma alfabesi(ICAO spelling alphabet) denir.Buradan hareketle ismimin ve soyismimin baş harflerini alarak şu şekilde bir nick kullanmaktayım: FoxtrotIndia(FI = Faruk Ileri)
biraz karışık ve uzun ama kusura bakmayın :) bulması çok kolay ama anlatması zor bir şey :)
güzel ve ilginçmiş...
Ismim ve ismimin altında yazanı ifade ediyor nickim :)