Cevap: Arkadan gelen sesler
arkadaşlar sağ arkadan ses geliyor aracım evo 1,3 dizel... ses cik cik diye :) heryeri bantladım. stopları sokup taktım pandizotların vidalarını sıktım ama sesi kesemedim...ne yapacağımı bilemyorum. özellikle sağ arka teker bir kasise veya çukurumsu bir yere gelince çıkıyor ses. ama takır tukur yoldan geçince ses yok. illa yumuşak geçişlerde çıkıyor. öneriniz varmı...
Alıntı:
Apocalypticaft Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar sağ arkadan ses geliyor aracım evo 1,3 dizel... ses cik cik diye :) heryeri bantladım. stopları sokup taktım pandizotların vidalarını sıktım ama sesi kesemedim...ne yapacağımı bilemyorum. özellikle sağ arka teker bir kasise veya çukurumsu bir yere gelince çıkıyor ses. ama takır tukur yoldan geçince ses yok. illa yumuşak geçişlerde çıkıyor. öneriniz varmı...
Arka koltukların üst köşelerindeki kilitleme mekanizmasında boşluk varsa oradan da gelebiliyor o ses. Koltukları yatırıp kilit kısmını biraz kalın bir bantla sararak öyle kilitlemeyi deneyin bence. Sımsıkı otursun koltuk yerine.
Alıntı:
Evren_c Nickli Üyeden Alıntı
Arka koltukların üst köşelerindeki kilitleme mekanizmasında boşluk varsa oradan da gelebiliyor o ses. Koltukları yatırıp kilit kısmını biraz kalın bir bantla sararak öyle kilitlemeyi deneyin bence. Sımsıkı otursun koltuk yerine.
tüm forumu okudum önerilenleri yaptım koltukları yatırıp bantladım kapılara sprey sıktım. hatta koltuğu yatırıp sürdüm ses geldi sağ arka kapıyı açıp dinledim ses gelmeye devam etti kapıdan ve koltuktan olmadığı kanısına vardım. spesifik birşey ama bulamadım...servisinde normaldir deyip gönderme huyundan dolayı gitmek istemiyorum kendim çözmeye çalışıyorm. acaba amartisörlerden boyle ses gelirmi bilmiyorum. ses eskiden şahinlerde doğanlarda çok sık olan ses gibi...
arkadaşlar bugun yağmur yağdı heryer ıslak arabaya bindim ses kesilmişti...acaba amartüsörle alakalı yada alt takımla, ıslanınca kesildimi..?
benim araçta normalde ses yok ancak büyük kasislerde veya aracı döndürürken bir kasılma sesi geliyor ve sonunda sesi buldum ses kapı plastiklerinden geliyor kapı plastikleri maalesef çok kalitesiz oldukça kalın ve dolgulu gibi duruyor ancak alakası yok içi boş ve araç genleştiğinde çat çut ses geliyor
istersen kapı menteşelerine bant sar kesilir ben öyle yaptım hıc ses kalmadı. kalıtesiz yapmışlar çünkü menteşe plastıklerini ustalar yağlıyor bu seferde -plastyik özelliğini kaybediyor inşallah bnm deneğim yöntemle olur
Arkadaşlar arkadan gelen sesi bulamazsanız eğer birde el freni tellerini sabitlestirin çünkü ses oradan geliyor el freni telini tutan plastik çıkıyor ses yapıyor
çok basit arkadaşlar bunun çözümü arka amartisörlere sprey gres yağı sıkın üstünde küçük bir kapak var görürsünüz tüm ses oradan geliyor sonrada bana dua edin :)