Tanışma bölümünde kendınızı tanıtırmısınız?
Herkese merhaba.2007 model GP Dynamic sahibiyim. Aracım 29.000 km de. Aracımı aldığımdan beri kasislere girdiğim zaman ve orta hızlarda giderken hafif yaylanmalarda arkadan vuruntu, tıkırtı sesleri geliyor. İlk servise (Ankara'da) gittiğimde aracım 5000 km de idi ve sesin nereden geldiğini zor buldurlar. En sonunda arka torsiyon burçlarını ve amortisörleri garantiden değiştirdiler ve ses kesildi. Ancak 20.000 km ye geldiğimde ses tekrar gelmeye başladı. Aynı servise gittim burçları sadece yağladılar ve ses geçici olarak kesildi sonra tekrar gelmeye başladı. Daha sonra başka br servise gittim ve arka torsiyon burçları tekrar değiştirildi. İlk başlarda ses kesilmişti ama 29.000 km ye gelince aynı ses tekrar gelmeye başladı. Aracımın garantisini +2 yıl uzattırmıştım ve hala garantide. Benzer sorunu yaşayanlar varsa görüşlerinizi almak isterim.
Tanışma bölümünde kendınızı tanıtırmısınız?
I ' m c a p u l i n g . . .
Bende de aynı gıcırtı geliyor arka koltukların ordan kasislerde özellikle uzatılmış garanti den ilgilenirlermi acaba
Bendeki sesler koltuklardan gelmiyor, burçlardan geldiği kesin ama değişmelerine rağmen ses tekrarlıyor.
bendede sol arka dan gelen bir ses var önce pandozit yapıyor zannettim onu çıkardım aynı ses devam arka koltuk yapıyor dedim onuda çıkardım aynı ses devam sadece arka sol taraftan geliyor çözemedim zamanımda yok servise gidim ama ne hikmetse arka sol tarafa biri oturunca ses kayboluyor 2008 G.punto
aynı ses bende de war2006 1, mjt dyn.sol arka taraftan geliyor dediğiniz gibi,sorunu bulamadılar,bende alıştım artık duymuyorum
biri ses geliyo falan diyince de ne sesi diyorum
![]()
Uyanık Hasan Aksoydemek ne sesi diyorsun
ya bu arada Punto Efo lütfen Avatarda ismini yazar mısın , gelen ses tam olarak neye benziyor
eski tofaşçılar bilirler.. ses geldikçe kapı içlerindeki vidalar sökülür gerekirse yağlanır yalama yapmış vidalar değiştirilir vs. vs. arada bir de aracın altındaki ve motordaki vidalara da bakılırdı.. GP lerde de ara sıra vidaları kontrol etmekte fayda var..
arkadaşlar sağ arkadan ses geliyor aracım evo 1,3 dizel... ses cik cik diyeheryeri bantladım. stopları sokup taktım pandizotların vidalarını sıktım ama sesi kesemedim...ne yapacağımı bilemyorum. özellikle sağ arka teker bir kasise veya çukurumsu bir yere gelince çıkıyor ses. ama takır tukur yoldan geçince ses yok. illa yumuşak geçişlerde çıkıyor. öneriniz varmı...
tüm forumu okudum önerilenleri yaptım koltukları yatırıp bantladım kapılara sprey sıktım. hatta koltuğu yatırıp sürdüm ses geldi sağ arka kapıyı açıp dinledim ses gelmeye devam etti kapıdan ve koltuktan olmadığı kanısına vardım. spesifik birşey ama bulamadım...servisinde normaldir deyip gönderme huyundan dolayı gitmek istemiyorum kendim çözmeye çalışıyorm. acaba amartisörlerden boyle ses gelirmi bilmiyorum. ses eskiden şahinlerde doğanlarda çok sık olan ses gibi...
arkadaşlar bugun yağmur yağdı heryer ıslak arabaya bindim ses kesilmişti...acaba amartüsörle alakalı yada alt takımla, ıslanınca kesildimi..?
benim araçta normalde ses yok ancak büyük kasislerde veya aracı döndürürken bir kasılma sesi geliyor ve sonunda sesi buldum ses kapı plastiklerinden geliyor kapı plastikleri maalesef çok kalitesiz oldukça kalın ve dolgulu gibi duruyor ancak alakası yok içi boş ve araç genleştiğinde çat çut ses geliyor
istersen kapı menteşelerine bant sar kesilir ben öyle yaptım hıc ses kalmadı. kalıtesiz yapmışlar çünkü menteşe plastıklerini ustalar yağlıyor bu seferde -plastyik özelliğini kaybediyor inşallah bnm deneğim yöntemle olur
Konu trakyaLii tarafından (10/11/2015 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşlar arkadan gelen sesi bulamazsanız eğer birde el freni tellerini sabitlestirin çünkü ses oradan geliyor el freni telini tutan plastik çıkıyor ses yapıyor
çok basit arkadaşlar bunun çözümü arka amartisörlere sprey gres yağı sıkın üstünde küçük bir kapak var görürsünüz tüm ses oradan geliyor sonrada bana dua edin![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri