İstanbul Otogar yolunda Spin attım (ESP Problemi)
Sevgili değerli arkadaşlar
Bu cumartesi Otogar yolunda esenlerde spin attım lastiklerimin ömrü yarım lassa marka
Yol durumu yağmurdan dolayı ıslaktı ve viraja 50 km hızla girdim viraj çok keskin değildi ikea ya gidenler bilir kuru gıda halini geçtikten sonraki viraj
Sağa sola direksiyonu kırarak toplamaya çalışım tam ortadan gittiğimden dolayı bariyerlere çarpmadım ancak araç nerede ise ters dönecekti 8-10 sn boyunca ecel terleri döküm dreksiyonu ne yöne çevirsem tekerlekler ters yöne gidiyordu frene basmadım panik yapmadım ancak aracımda asr abs vs vs bir dolu özellik var neden böyle bir durum söz konusu oldu ilk kaymada dreksiyon toplanmadı yoksa asr ıslak yollar için etkilemiyor mu spin atmayı bu sorulara cevap arıyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Araçta hiçbir hasar yoktur. ASR of ışığı yanmıyor normal olarak çalıştığını gösteriyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AŞŞAĞIDA TOPİKTEKİ SORULAN SORULARIN KISA CEVAPLARI KONUYU İLK OKUYANLAR İÇİN CEVAPLANMIŞTIR.
Arkadaşlar sorularınızı yanıtlamaya çalışayım.
Yağmur yeni yağıyordu yani yaklaşık 30-40 dakika olabilir çünkü evim halkalıda o bölgeye yaklaşık 8 km mesafede. ve evden çıkmadan 20 dakkika önce yağmur başlamıştı.
Yolun otogar yolu olmasından dolayı yaglı olabileceğini düşünüyorum çünkü o kesimden genellikle büyük uzun yol kamyon ve otobüsleri geçiyor ve bakımsız araçlardan kaynaklanan yağ kaçırma sonucu kayma da söz konusu olabilir.
Lastiklerim lassa marka aldıgımda üzerindeydi ama bugün değiştirmeye gidiyorum. Ömrünü yarılamıştı kaldır at yapacaz artık ne yapalım.
Continental yada michelin marka lastik alacağım.
Ön kokpite dikkatle baktım esp ışığı olay sırasında yanmıyordu yanmadı da ama kuruyolda trafik hadisesi olmadıgı bir ara deneme yapacağım bu durumu.
Konu açarken asr yazmışım konunun başına ama esp yazacaktım yanlışlık oldu :D esp nin traktör freni olduğunu gayet iyi biliyorum ve devreye girme tekniğini de benim merak ettiğim neden devreye girmediğidir bunu da test ederek görebileceğiz.
Fiat servisinde daha öne bilgisayara bağlattığım aracımda herhangi bir porblemle karşılaşılmadı fren şalteri değiştirmiştim ondan sonra zaten herşey normale dönmüştü ışıklar falan yanmıyordu araçta.
Gösterdiğiniz ilgi ve üşenmeden cevapladığınızı fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.