Bir de başka anektod, dün ayna mesafesinde yan yana koyduk arabaları. TJET 1,5-2 cm kadarcık daha alçak gibi. Hatta 2 bile değil sanki. Oysa ki olduğundan daha alçak görünüyor. Bu güzel bir özellik.
Evet, 3 kapılı sport modellerde spor amortisör ve yay kullanılmış o yüzden daha alçak, maalesef biz 5 kapılar bu işi kendimiz yapmak durumundayız. Aracı almadan önce bayiden sport 5 kapı talep ettim, İtalya'dan bu şekilde gelemeyeceğini iafe ettiler. Durum böyle olunca jant-lastik-yay işiyle ayrıca uğraştık...
Ben merak ediyorum bu t-jeti ya. Benim araç da 3. vites patinaj alıyor ayarlarım açıkken. ASR olmadığı için ben zaptetmek zorundayım. Kalkışta t-jet i 3. vitese kadar sollarım gibi geliyor ama denemek lazım![]()
Standart bir t-jeti, bulunduğun yerdeki bir fiat bayiinde test edebilirsin, senin aracı Muzaffer abiden '' gerçekten iddaalı bir makine '' olarak duydum. Yapılabilecek bir çok motor modifikasyonunu yapmışsın bildiğim karı ile. Aradaki farkı kendin test et istersen, ancak benim makine yeni yazılımdan sonra ciddi fark etti. Teknik değerler nerelere çıktı bilmiyorum ama , standarta göre hissedilir derecede bir performans artışı aldım. Ve sanırım t-jet GP için bu tip bir yazılım ilk kez uygulandı ( Muzaffer abinin söylediğine göre, işlem sırasında ciddi uğraştı, İtalya, İngiltere yazışmalar konuşmalar ve sonrasında en uygun yazılımın seçimi...) İzmir'e yolun düşerse beraberde test ederiz...
tabi dostum. benim motor patlamadan gelmeyi düşünüyorum. İzmir'den Arda ile işlerim var. Ya o gelecek ya ben. Arda çip konusunda yeni atılımlara girişti. İzmir'den Chip yaptıracak arkadaşlar bence ona uğrasın.
[quote=ED 088;179869]Tabii, zaten benim araç spor paket. Ben emotion istedim, fakat t-jet 5 kapı emotion şimdilik üretim bandında yokmuş. Ayrıca ben spor amortisör ve 3 kapıdaki jant lastik'den istedim, fakat onunda ithalatının olamayacağını belirtti bayii, bizde 5 kapı t-jet dynamic aldık.
t-jeti chiplerken basıncı yükselttiniz mi ve yakıt tüketimi ne yönde değişti, bilgilendirirseniz sevinirim
Forumun genel bölümüne de yazdım. yüklendiğin de oldukça yakıt tüketimi artıyor. Basınç doğal olarak arttı, tam olarak bilmiyorum ama 1.3 bar basıyor galiba.
Birde şöyle bir problem var, araç 2. ve 3. vites alt devirlerde hafif sersem davranıyor.
Ancak 1. 2. 3.vites dahil devir sonuna kadar asr yanarak 4'lüyorsun !!! Bu inanılmaz bir duygu...
Daha detaylı bilgi almak istersen 533 4727432 ara, yardımcı olurum.
Benim araba gibi olmuş. ASR yanmıyor ama hissediyorum. Virajda 4. viteste bile sarabiliyorum.
Cihan İzmir'e geliyordun, naaptın ?
Dostum yattı o iş. Gerek kalmadı. Ama yaz planımı hala yapmadım. İnan çok kararsızım. Gelirsem haber veririm mutlaka merak etmeyin.
Arkadaşlar herkes 3 vites asr ışığı yaktığından bahsediyor bu iyi birşeymi? açılımı: hem yol tutmuyor hem güç boşa gidiyor hemde aks lardan tutun debriyajdan çıkın her tarafa zarar gücün ölçümü böyle olmamalı diye düşünüyorum. Yazılım attıran arkadaşlarda garanti veren marka yerlerde yaptırsınlar veya direk turbo büyütüp egzantrik milini değiştirsinler, yazılım atıp bir hafta sonra motoru komple eline alan bayaa kişi tanıyorum.
valla 3.viteste sarması demek gücün boyutunu anlatıyo bence..o yazılımdan sonra motoru ellerine alan adamlar acaba nerde yazılım yaptırmışlar onu merak ettim kasap vs![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Orjinal turbo ile çok fazla yüklenipte motoru kırmak kol eğme gibi sorunlar olması %5 ihtimaldir. Öok zordur hatta
Sadece yazılımla, bir araç motor yiyorsa sorun vuruntu dan kaynaklanıyor demektir. Avans verip güç almayı herkes yapar ama elinede moturu alırO yazılımcılık değilll ertuğun dediği gibi kasaplık oluyor
![]()
ask kapalıyken araç çekişten çok düşüyor arda abi mecbur sürekli açık geziyoruz bizde..basıncı kesiyo+blow off u saçmalatıyo![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Ertuğ, hep asr açık gez tabiki, en güvenlisi bu![]()
yanlış yazmışım abi asr devredeyken gitmiyo araba o yüzden hep devreden çıkarıp geziyorum=) ama güvensiz bi durum yok
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri