(satilik-grande-punto-t-jet-sport-ihi-vl-37-turbo) orkun abide satılık parçalar ilanında istersen bir görüş sana yardımcı olur bu konuda ve bu konularada tecrübeli
Merhabalar arkadaşlar. Euro 5 motor s&s'li standart hali 75hp (fakat ben yazılım yaptırıp 95hp güç ve 228nm tork aldım) multijet puntomun intercooler ve turbosunu büyütmek istiyorum fakat konu hakkında pek bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
(satilik-grande-punto-t-jet-sport-ihi-vl-37-turbo) orkun abide satılık parçalar ilanında istersen bir görüş sana yardımcı olur bu konuda ve bu konularada tecrübeli
son sözümüz FENERBAHÇEE.....
size yardımcı olabilir , orkun abi yazmış :
Alıntı:
tonymontana´isimli üyeden Alıntı
Yapacagimdan degil ama merak ettim mjet 75 yada 90liklara takilir mi? Takilirsa neleri degistirmek gerekir?
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Sevgili kardeşim, bunun için turbonun kütlesel anlamda yerine, egzoz manifolduna ve katalitik konvertöre, ayrıca yağ-su soğutma bağlantılarına uygun olup olmadığına bakmak gerekir. Eğer değilse, custom olarak bağlantı flanşları yaptırmak gerekebilir. Intercooler mutlaka gerekecektir ve tabiki yakıt basıncı ve zamanlaması da önem kazanacağından, yazılım değişimi gerekir. Tabi, bu arada egzoz sistemi modifikasyonu da gerekecektir. Eğer dediğim şekilde uygulanabilirse, m-jet için yüksek değerlerde HP ve Nm. sağlayacaktır. Bilindiği gibi, stock halde t-jet motora 120 HP-206 Nm., modifikasyon ile 150 HP-250 Nm. sağlayabilmektedir, m-jet motorda ise stock değerlere göre çok daha yüksek performans değerleri (HP ve Nm. (tork)) sağlayabileceğini düşünüyorum.
Grande puntoların 90 lıklarındaki şanzımanın kodu M20 ve max tork dayanımı 230Nm..
75 liklerdeki 5 ileri vites kutusu ise C510 kodlu ve onunda tork dayanımı 200 Nm..
O nedenle bu limitleri aşmak kısa vadede sorun yaratmayabilir belki ama orta-uzun vadede sıkıntı yaşanması ihtimali yüksek olduğundan "bence" maceraya atılmaya gerek yok.
gp 90 lıklar 6 ileri çıkıyordu ama oranları, maliyeti ve benim gibi 6 vitesten ekonomi bekleyenlerin uğradığı ağır hayal kırıklığı nedeniyle kaldırdılar. Ben hayatımda bu kadar saçma bir şanzıman görmedim.
gerek 90 lık linea lar gerekse 90 lık gp fun lar 5 ileri çıktı. Ekonomi ve tork olarak fazlasıyla yeterli.
75 5 ileri için turbo büyütme işini Mehmet Gazihan ile görüştüm.
en verimli turbonun otomatik 95 lik in turbosu olacağını söyledi.
aksiyona geçecektik ancak 2500 tl gibi bir rakam çıkıyor. Parayı denkleştirebilirsem takacağız. turbo + remap sonrası 120 beygir gibi bir beklentim var.
hayırlısı...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri