biraz daha uzatirsan daha soguk hava ceker, verim artar.
Printable View
kiti kendim yaptım.. ford cargo turbo borusu.. spiral şeklinde için metal elyaf kaplı yanmaz malzeme ile dışarıdan kaplanmış bir boru.. tansi 20 tl.. 2 tane al.. kelepçe ile bağla.. ucuna filtreni tak.. toplam kit maliyeti 50 tl.. en sağlıklısından hemde..
buda benim bravama 20 tl ye mal ettiğim kit seside çok iyiydi uzun süre hiç sorun yaşamadan kulladım.su borusu,kombi alüminyum hava borusu,bahçe hortumu ekleme ara borusu.. https://e1211.hizliresim.com/13/w/gcnz2.jpg
ayrıca motor soğuk havayı sevdiği için fitrenin motor sıcaklığının az olduğu yer olan motorun alt kısmına doğru olmasına(motorun üst kısmında özellikle kaputun altına yakın yerde sıcak hava çok birikir),dışarı giden sesin fazla olması içinde ön tampona yakın olmasına dikkat edilmeli ayrıca toz ya da su gelme olasılığı varsa dışı kapalı açık hava fitresi tavsiyem hatta dışı carbon olursa sıcaklıkdan daha az etkilenir
Turuncu parça ne içindi :)
MT11i cihazımdan 2 ile gönderildi
Hava akışmetre için
Kimse anlayıp anlamadan yorum yapmış. Hava filtresi kitlerinde bizim araçlar için hangi marka alırsanız alın farketmez. 40-50 tlye monza marka filtreler var alın takın. AEM , K&N gibi markalara para vermenize gerek yok. Çünkü bizim araçlarda fark yapmaz. Çünkü bizim araçlar subaru, corvette, s2000 değiller...
Filtrenin ucunun karbon, kauçuk, kağıt olması bişey değiştirmez. Önemli olan filtrenin içeriye soğuk ve bol hava çekmesidir tıkanmamasıdır. Aslında filtre olmadan direk açık olursa en iyi performansı alırsınız ama motora gircek tozlar pislikler cabası. Filtrenin ucu pislikleri önler havayı soğutmaz.
Soğuk hava için filtreyi farların altına doğru uzatmalısınız borularla. Borular motor sıcaklığından etkilenmicek şekilde sıcaklığı geçirmeyen elyaf bir malzemeyle sarılırsa etkili olur.
Krom boru geç ısınır ama geç soğur. aliminyum boru erken ısınır ama erken soğur tercih sizin.
Katılmadığım tek nokta Filtrenin kalitesi. Aracın s2000 106 corvette vs. olmasına gerek yok, 50 liralık filtreyle 100liralık filtrenin arasında dağlar kadar fark var, kaliteli filtre daha geçirgen geçirgen olduğu gibi toz ve pislik tutuculuğu daha fazla, pamuk dokusu yüzünden temizlenebilirliği ve dayanıklığı daha fazla örnek veriyorum kullanıma bağlı olarak x marka 2 sezon dayanıyorsa AEM K&N GREEN 5 sezon NET dayanıyor. Marka ayakkabının sahtesini almak gibi birşey kısacası... He ben her sezon ayakkabı değiştiriyorum ayağımda kokarsa koksun diyorsan kişisel tercih meselesi...
bide pimaş dene biz ilk o şekilde yapmıştık üzerinede nalburda satılan aleminyum folyo tarzında yalıtım malzemesi var onunla kapla ısı geçirmiyor paliomda (1.4)de 1 yıl kullanmıştım
daha sonra custom yapmıştık
birde life tuningde 1.4 için kit var falan denmişti ama arabayı sattıgım anlardaydı sormamıştım bi sorun isterseniz
ayrıca bizim motorlar için life tuning in yan tarafında şişman bir egzozcu arkadaş var
onda 1.4 motora göre headers vardı (hala varmı bilmiyorum) benim aracıma headers + 51 lik düz boru ve otto son susturucuyu 900tl ye takacaktı
o parayı gözden çıkaran arkadaş varsa yaptıabilir ama sonuç pek birşey olmuyor :D
AEM K&N ve Simota marka filtreleri al eline bir incele bakalım ne fark görceksin :g0000000: Performans açısından fark göremezsin ben onu belirttim. Ama dayanıklılık bilemicem ama bir hava filtresi 5 sene gitmez.
Ayrıca millet hava filtrelerinle beygirler alıyo bizim araçlarda 1-2 beygir ible vermez. Öyle abartılı performans beklemeyin hava filtresinden gelcek performansı hissetmezsiiniz bile. Sadece motor rahatlar hava akışı kolay sağlanır. Tek burunla nefes almakla 2 burunla nefes almak arasındaki fark gibi.
fire motor filtresiz canavar gibi yalnız :) eski kullandığım acık hava filtrem sürekli hava giris borusundan cıkıyordu en az 40-50 km boru cıkmış vazıyette habersiz gitmişliğim vardır.ama aracın performansı gercekten cok farkediyordu zaten anlamaya baslıyodum yine boru cıktı diye :) en sonunda söküp attım o kiti (sattım yani) şimdi esnek borulu bir kitim var çıkmayan performansındanda memnunum.fire motorlara açık hava filtresi şart