dogrusundur kardesım
Egzos ve açık hava filtresi yakıtı arttırmaz. Ses duymak için basarsan artak o kadar.
106 GTi yüksek sıkıştırmalı atmosferik motorlar genelde düz boru kullanıyorlar doğru ama her araba için aynı şekilde ezberden konuşmak gerekmez. 51 lik boru hangi hesaplamaya göre uygun bulunuyor GP m jet e? Ya tamam herkes irili ufaklı bir bilgiye sahipte bu kadarda ezberci olmayın. Hani şahsi konuşmuyorumda Türkiyedeki durum böyle arabasına filtre takıp yürüyen Tuner olmuş her arkadan itiş araca binen keiichi tsuchiya olmuş.
ege tunnıngle gorsuldu turboda oynama yapılıcak kat ıptalı ve kn acık hava fılıtlersı ege tunnıng google dada arastırısanız 1.3 multı 70 hp lere yapmıslar hayal dıyenler ıcın zaman dıyorum bekleyın
90'lık turbosu takmak öyle kolay işler değil. 90'lıklarda VGT turbo vardır, değişken geometrili turbo ve kabaca hangi devirde hangi geometriyi (saçma oldu biliyorum ama kabaca dedim) sağlayacağını ECU karar veriyor. siz 90'lık turbo taktığınızda ECU ya extra hat çekmeniz gerekir. çektiniz diyelim yazılım işi var. yeterli verim almak için emme manifoltunun değişmesi gerekir.
açık hava filtresi, kat iptali turbo büyütmek için yeterli olmaz. modifikasyon ciddi iştir. sizin aracınızın motoru belirli bir basınçla çalışmaya göre yapılmıştır. atıyorum orj turbo 0.9 bar basıyorsa siz buna 1.5 bar basan turbo takıp, kat iptali açık hava filtresi değişimleri yaptıktan sonra aracınız yürür, beygiri torku yükselir ancak motoru bir süre sonra elinize alırsınız. 1248 CC'lik motordan bahsediyoruz. Bu şekilde yapılan bilinçsiz işlem sonucunda motorun ömrünü çok fazla yersiniz.
konu kılıt olsun
Kardeşim ben de 1.4 fire dynamıc evo var ve bende çok araştırdım. Turbo illaki bulursun ama turboyla iş bitmiyor. İntercool ün taktıgın turboya göre metreküp hesabı yapılıp büyüyecek hortumların değişecek, egsoz manifoldun değişecek değiştirmezsen ona özel turbo yaptıracaksın, özel turbo yaptırırsan ona göre manifold yapıyorlar ben bunların hepsini yapan yerleri buldum yani kardeşim bu iş seçtiğin turbo ya göre sübaplara kadar dayanıyor. Ben T jetin turbo parçalarını getirtecektim ama yaptığım araştırmaya göre T jetin manifoldu 3 mm kadar benimkinden büyük. Kardeşim aracı turbolamak her ustanın yapacağı iş değil. Hadi yaptın diyelim o turbonun basıncını yani kaç bar basması gerektiğine doğru karar vermek gerekir. Yani 0,9 bar da sıkıntı yok ama 1 bar ' a çıkınca iş değişiyor ayarlarını sürekli yaptırmak için ustaya gidiyorsun falan filan uzun iş kardeşim... Bence elindekiyle yetin derim.
Zevkler ve renkler modifiye ister...
Zevkler ve renkler modifiye ister...
3000-3500 TL bir maliyetle Turbonu hybrit bir şekilde büyütebilirsin. Fakat hacmin çok küçük olduğundan çok devir çevirmen gerekir Üst devirlewrde güç alırsın o da çok keyifli olmaz.
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
suan bır abım var stock 1.3 multı 75 hp motoru 145 hp cıkardı suan da 1.9 jtd garnnet turbo yukleme yapıyor sonuclara bakıcaz eger uygulamada sıkıntı cıkmazsa bende yapıcam
O turbo cok buyuk, 3750-4000 rpm de max boost anca gelir. Orj. Enjektorler yetmez, buyuk intercooler takilmasi lazim. Astari yuzunden pahali olur.
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
Niye astra üst kapağı? Astranın hangi modelinin üst kapağı?
Nıye astra ust kapı cunku bızım aracların tasıcagı bellı hp var astra ıle bunu guclendırıyor ve ıkı motorda nerde bırbırının ıle ayını hangı model oldugunu ınan bılmıyorum
ama senın ıcın yakın bır zamanda araca tam mekanık olarak ne yapılmıs lıste olarak yazarım ınan tam detaylı bılgım yok yanlıs soylemıyım
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri