aracınızda yay varmı?birde aracınızın yakıtını ve çekişini etkilicek biliyorsunuz değilmi
aracınızda yay varmı?birde aracınızın yakıtını ve çekişini etkilicek biliyorsunuz değilmi
Merhaba Mert , benim araç standart yay vs hiçbirşey yok ancak ileride jantları büyütmek istiyorum sence ne önerirsin, benim aklımdan geçen 16 " yapmak ama 17 de çok hoş oluyor, birde son olarak çekişi değiştirir demişsin, benim araç 95 lik ve 6 ileri uzun yolculuklarda düz yolda büyük jant hızı arttırmaz mı , ilk kalkışta dezavantaj mı oluyor büyük jant ?
orjinal yaylarla 17 jant takılır takılmaz değil ama araba çok yükselir virajlarda filan kayma yapabilir.zaten orjinali 15 16 takınca hiçbir farkı olmayacak 17 takıp üzerine birde yay taktığınız zaman hem görsel hemde yol tutuş açısından avantaj elde edersiniz.17 jantın son hıza pek etkisi yok ama yol tutuş olarak 15 janta göre çok farkediyor
Jant hızını arttırmaz aksine taban genişlediği için sürtünme kuvveti artacağından çok az da olsa son hıza ve hızlanmaya etki edecektir ama artan yoltutuşu göz önünde bulundurursak bence değer benim için yol tutuş viraj hakimiyeti çok önemli ben 215 40 17 ebatlarında jant lastik ve 3,5 cm voglant yay kullanıyorum gayet memnunum konfordan kaybın oluyor ama bence değer.
Birde dunlop'a kötü diyen arkadaşlar var bence verdiğin paranın hakkını fazlasıyla veren bir lastik ben DUNLOP SP SPORTMAXX kullanıyorum virajlarda ıslak yolda harika yoltutuşu var tavsiye ediyorum.
SPORTS STYLE 1.6 MULTIJET 120 HP +(SAFETY PLUS KIT,ASSIST KIT,SKYDOME,XENON FARLAR VE FAR YIKAMA SİSTEMİ)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri