konuyu baştan sona takip edip yorumlari tek tek okuyan zaten anlar ne anlatilmak istendiğini bu konu böyle sürer gider :D
Printable View
konuyu baştan sona takip edip yorumlari tek tek okuyan zaten anlar ne anlatilmak istendiğini bu konu böyle sürer gider :D
daha jant takmaya eli titreyen adamlar gelipte turbo büyütmeye konusuna yorum yapmasın bence..arkadaşımız sormuş siz susunda biraz işi bilenler yapanlar konuşsun bence.çok isteyen gözü karartır yaptırır.Kafasına yatmayan yaptırmaz..kimse kimseyi zorlamıyo..arabanın motor ömrü 500.000 se 250.000 e iner..he nolur olduki ben yaptım kendi aracıma motorumuda komple forget yaptım büyük turbomu taktım aktarma organlarımı güçlendirdim..o zaman ne olcak arabanın motoru,şasisi yanana kadar 200.000km yapar binerim..parçalar doğru seçilip takılırsa,güç doğru orantıda alınırsa,yazılım iyi yapılıp iyi değerlerde yüründükçe o motora kolay koaly hiçbirşey olmaz...
Sevgili forumdaşlarım aranıza katılalı çok az süre geçti. arabalara olan merakımdan sürekli araştırıp okurum. Ekonomik nedenlerden dolayı (fiyatına göre katite) grande punto multijet 90 hp emotion 3 kapı aldım. Araçlarımız gerçekten yol tutuş, frenaj, direksiyon tepkisi gibi gayet önemli konularda baya iyi durumda, malzeme kalitesi orta işçilik kötü. adamlar bu kadar maliyeti artırıcı unsurlarda paradan kaçmayıp ufacık plastiklerden ve işçiliklerden tasarrufa gitmişler bence hata. Konumuza dönersek arabalarımızın ilk kalkış ve ani tepki verme sürelerinin geç olduğu hepimizce bilinen bir gerçek. Arabamı aldıktan kısa bir süre sonra satmayı bile düşündüm çünkü babamın 100 hp lik 1999 model nissan piremera sının bile ilk tepkileri çok daha iyiydi. sonuçta 1250 cc likti arabam! ancak turboydu ve 90 hp idi. Aynı motor astrada daha kullanım zevki veriyordu tuhaf. Yokuşlarda ilk kalkışlarda gaza baya bi basarak kalkmak hoşuma gitmedi doğrusu. Şahsen 110 hp kia 1500 cc ve 110 hp focus kullanandım böyle bir durumla karşılaşmadım. Kısacası arkadaşlar arabaya yazılım attırdım yani chip tuning. araba baya bi siyah duman atıyordu gidişi iyiydi ama sanki bir sororun vardı. Nihayet 3. gün motor arızası verdi ve stop etti. yeni bir yazılım yüklendi duman azaldı stop etmedi herşey normaldi ancak motor verimi çok fazla değişmemişti. Sonuçta orjinal yazılımımı geri yüklettim. ama bu bir yazılım hatasından kaynaklanıyordu emindim. Çok uzattım hepinizden özür dilerim ama bilmenizi istedim. Google dan araştırırken bu forum a ulaştım. Burada Erhan beyin yazdıkları mantıklı geldi kendisine ulaştım konuştum(bu gün) ve aracıma yeni yazılım yükledi. İnanın Erhan ı bu forumda tanıdım daha önceden tanımam etmem. Aracımı asr yi devreye sokmadan kaldırmam bana zor geliyor. Chip yaptırmayı düşünen arkadaşlarıma tavsiyem mutlaka kendisiyle görüşün zaten sizden para istemiyor memnun kalmazsanız.(ben daha ücret ödemedim) İnanın arabanızı tanıyamıyacaksınız. Birşey daha hiç ama hiç korkmayın arabanız zarar görmeyecek (normal yıpranmanın dxışında) sevgiyle kalın.
Bu güzel yazınız için teşekkür ederim.. elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gercekten güzel bir verim aldık aracınızdan buna bende şahidim.. Kullandıkca remap yaptırarak ne kadar güzel birşey yapmış olduğunuzu ve bizi tercih ettiğiniz için de farklı olduğunuzu hissedeceksiniz.. Herkes malesef her yapılan uygulamayı aynı gibi görüyor. Aradaki farkı siz şu an çok daha iyi anlayabilirsiniz..
ben yıllardır araba ile ilgili konuların içindeyim bu benim hobim inanın çok yol yapmam. ben arabaların teknolojilerini araştırmayı severim mesela honda s 2000 atmosferik 240 hp. Bir araç alırken dahi hiçbir marka beni ilgilendirmez fiyat beklenti oranına bakar her markayı alabilirim. Chip işide benim için böyle Erhan bey inan bana kötü olsaydı her yerde aynı şekilde dile getirirdim. Duaet başarılı oldun. gerçekten teşekkür ederim.
Arkadaşlar hepinize iyi geceler. görüşmek üzere.
acaba bir çok araç üreticisinin garantili orjinal modifiye firması varken fiat ın neden yok. AMG mercedeste atıyorum standart 300 hp lik bir aracını 400 hp ye çıkarıyor bunlar mühenndis değilmi de 400 hp lik yapmıyor bu aracı. Komik olmayalım arkadaşlar. fiat ın uzmanları önermiyor diye. belki beceremiyorlardır. becerselerdi yazılımlarını güncellemezledi. demek ki eksikler giderilebilir. neden şimdi grade puntonun 90 hp lik versiyonu üretilmiyor. bizler hata yapmışız bemek ki bazılarına göre. tabiki hayır onlar cevap bile yazamıyorlar. herhalde firma elemenları.
konu başlığına dönelim diye mesaj atmıştım arkadaşlar herhalde dikkat etmediniz
Konu amma farkli yerlere cekildi ya merak ettim konuyu acan arkadaşin fikirleri değiştimi ne düşünüyor yaptiracak mi yaptirmayacak mi ben aracimi satacaktim vazgeçtim farkli projeler düşünüyorum bakalim nasil olursa konuyu acan arkadaşinda fikirlerini merak ediyorum
Erhan Kardeşim,
Ben arabanın sınırlarını emin ol çok iyi biliyorum. O yüzden bana birşeyi ispat etmek zorunda değilsin. Anlatmak istediğim herşeyin bir bedeli olduğu ve sınırında yapılması gerektiğidir. Yoksa verip mazotu ortada kara tren gibi dolaşmak çok zor bir şey değil (bkz. Çağrının arabası)
Son olarakta "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olma" demişsin buna karşılık sana tavsiyem "Çok bilen çok yanılır" deyişini hatırlaman olacak.
Ankaraya geldiğimde de bana bir çay borcun.... ;)
Sağlıcakla...
Arabanin lastiklerini değiştirdiğin zamanda risk var diyorlar konuşmak için konuşuyorlar :D
Bende başlayacam artik isterseniz özelden konuşuruz.
Konuda yazilanlar belli 5 senede geçse yine ayni tartişmalar devam eder bu işin doğasinda var olurdu olmazdi yapilirda tutmaz falan.
günay bak sevgili kardeşim
öyle konuşmak için yazıyorlar konuşuyorlar felan cümlesi bu konuda olsun veya başka konuda olsun bana veya başka arkadaşlarımıza biraz ağar kaçar
daha 19 yaşındasın heyacanınıda anlıyorum fakat kantarın topuzunu kaçırma
birisi sana kalkıp burada sen 3 tekerlekli bisiklet kullanırken biz araba içinde yatıp kalkıyoruk derse bu hoşuna gidermi
Benim yazdiklarimi düşünen biçok insan vardir yazdiğimdada kötü bişey yok ben onu art niyetli olarak yazmadim sonucta forum burasa isteyen istediğini yazar ben de dahil konu cok başka yerlere cekildi onu ima etmeye çaliştim.
Yaşim 99 olsaydi bunu yazsaydim cok haklisin dede mi denicekti bu yaş takintisi nedir ya?
Bazı arkdaşlar konuşma uslupuna dikkat etmeleri gerekiyor , kimse kimsenin uşağı değil Fikrinizi bilimsel bir şekilde yada fikriniz doğrultusunda yazın olayla başa çıkamayınca , Boş boş konuşmak samalamak salla gitsin gibi kelimeler bizlere yakışmaz daha dikkatli olun lütfen..
Böyle bişi yok erkek kendine gel sana camı aç demişler sen camdan atlamışsın , forum diye istediğini yazamazsın belli bir saygı çercevesinde uslubuyla konuşmalısın o zaman dinlenir ve dinletirsin .
Yazmak özgürdür ama lütfen uslubuyla ..
Moderatör Coşkun abi yazmış yazılacakları.
Diğerlerine ne oluyor???
Amacin kiskirtmaksa ceza alacak bir dolu msjin var akilli ol ;)
Burayı cezaevi falan sanıdınız sanırım???
MAdem bu forumun yöneticisi var benim ceza almam gereken bişey var, o gereğini zaten yapar.. burda size ne düşer???
BAşkaları yeni gelip millete şunu yap bunu yap diyince atar yaparsınız aynı şeyi başkalarına büyük zevkle uygularsınız. Ya öyle olun yada böyle... Bırakın uyarıyı gerekeni yönetici yapsın.
Bu arada bana aklı öğretecek kişilerin arasında değilsiniz ;)
Kimse zevki icin atar yapmaz ( one demekse ) ama sen ve havan milletin canini sikmaya basladi zaten antipati yaratiyorsun . Akil alacak yasi gecmissin istesende veremem :)
Forumda yonetici kavrami sadece uyari vermekle degildir forumun genel yonetimiyle ilgilidir benim konumumda herkes olabilir . Yanlis yapani sadece yonetim uyarmaz yanlisi yapan laftan anlamiyorsa burayi babsinin ciftligi saniyorsa her uye buna mudahale edebilir :)
Sen atip tutacan diye sana ozel bir yonetici tahsis edemeyiz ;)
Yonetici arkadaslar online oldugunda msjlarini tekrardan gozden gecireceklerdir emin olabilirsin yazdiklarini unutmamissindir umarim .
Bubarada uslupunuda bozma istersen sana da baska seyler dusmesin ;)