Av.Efe Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar benim çok iyi bi pejo ustam vardı; bana dediği şuydu motor açmak dikkat ister ve çok önemlidir. İlk aldığında arabayı en az 5000 km devirli kullanacaksın ki araban sağır kalmasın. Hatta motor açmıştı bir gün bana gösterdi sağır bir arabanın motorunun içini eğer arabayı ilk aldığımızda devirsiz ölü devirlerde kullanırsak uzun bir süre motorun vuran - çalışan pistonları fazla yükseklere çıkmaz ve piston tünelleri içindeki yaptıkları çok ince-mikronluk yuvalar kısa kalır. Daha sonra da yüksek devirlere ve hızlara çıkmak istediğinde arabanın pistonları o yuvalara takılı kalmak isteyip -fizik kuralı gereği- pistonlar yukarıya vurarken motorda bir kasılma yığılma olur.
O yüzden motorda yağ iyice yayılınca ki bu da bir depo benzini bitirmen yeterli demişti bana ustam, ondan sonra mümkünse 5000 kilometre arabayı 5 e atma ya da geç at basarken demişti usta. Hakikaten de benim 2 adet pejom oldu, birisi sağır idi satın aldığım adam fazla basmamış arabayla ve araba 65.000 deydi, daha sonra bu ustamın dediklerini yaptım grande puntom da dahil arabalarım sağır kalmıyor... Yanlışım varsa düzeltin