Valla Bende Çok İyi Anlamam Ama Bana Söylenen Bu Ankaradaysan İnanmassan Gel Bir Gün Beraber Gidelim Kendin Duy Emre![]()
1400 cc silindir hacmine sahip bir motorun sahip olabilecegi azami yakit/hava karisim degeri bellidir herhalde, ve siz nasil bir turbo ve/veya diger islemleri uygulayacaksinizda o motor 300 beygir olacak ? Varsin olsunda o arabayi ben tasimak zorunda kalayim...
Ben motor isinden hic anlamam, yanlis anlasilmasin. Sadece bana mantiksiz geldigi icin bu soruyu soruyorum...
Valla Bende Çok İyi Anlamam Ama Bana Söylenen Bu Ankaradaysan İnanmassan Gel Bir Gün Beraber Gidelim Kendin Duy Emre![]()
Çoşkun ve Orhan abiye +1000 diyorum
+150 hp almak başlı başlına bir iş hadi aldık desek o gücü motoru ele almak içten bile değil
ismini alabilirmiyim firmanın sakıncası yoksa
az çok bu işlerde koşturdum baya zamanında
Gündüzler Murat GP Garaje
adam iyi gazlamış ve sallamış yaaaBu tarz konuşan insanlar piyasada iş yapabiliyorlar helal vallahi...
5000 e 300 hp yapacaksınız. 5000 tl ye sağlıklı parçalar kullanarak önce 230hp görebilin sonra 300 lerin hayalini kurun bence.
-----
Aracı kurcalamadan tahmini konuşmak ne kadarda kolay. Ancak tjet motoru tsi motoru gibi 300 e kadar sadece turbo büyüterek kaldırabilecek bir motor değil. Mantıklı düşünmek ve yorum yapmak gereken konular bunlar.
Konu Murat Gürakan tarafından (18/08/2010 Saat 01:34 ) değiştirilmiştir.
yaptıramassınız hayal kurmayın. Anlaşılan bir tek lafla olur diye düşünmeye başlamışsınız. Türkiyede sport bravo ile oynayan kurcalayan o kurulan hayallerin hepsini gerçekleştirmek için çalışan ilk kişi bendim ve şu anda arabamı dğeiştirdim artık düşünün neden. 105 lik bravo ile stok sport bravodan daha iyi gidiyor şu an aracım acaba neden. İşte bunları bildiğim için olmaz diyuorum. Öyle birinin lafıyla değil.
-----
1.4 motor 100 bg gücünde bir motor zaten Turbo ile 150'ye çıkmış.
5 bin TL ile masrafla 300 bg yapmak yani +200 hp aslında kazandırmak hayal.
Yapılsa da sağlıklı olmayacağı garanti.
Binicisiniz siz bu arabayı kullanacaksınız. yüzbinlerce adet üretilen standart arabada bile can sıkıcı sorunlar çıkabiliyor bu şekilde ucuza 200 hp kazandığınızda inanın o motor ameliyat masasından kalkmaz. kalksa ne kadar sağlıklı çalışır ne gibi sorunlar çıkar durabilir mi bunların hepsinde başınızın ağrıyacağı garanti.
Bir de Bravo bu kadar güce dayanacak bir şaseye özelliklere de sahip bir araç değil.
Bu konuda şöyle bir bilgi vereyim çok bilgi sahibi arkadaşım spor bir araca biTurbo taktırmıştı maddi olanakları çok olduğu ve çvresi de çok iyi olduğu için en iyi şartlarda takdırdı. Zaten spor bir araç olmasına rağmen sorunlar yaşadı bir de onun motoru seninkinden bravo'dan 2 kat güçlü motordu. Senin istediğin güçten daha azını elde etti belki 3 katı para harcadı yine sağlıklı olmadı.
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
Yorumuna Ekleme Yapmışsın Güzel Kardeşim Bende İlaveten Cvp Vereyim Madem Sadece Turbo Büyüterek Değil Zaten Konuyu Tam Okuduysan, Ben Çok Detaylı Neler Yapılacağını Anlatmadım Zaten Konuyu, Ben Anlamıyorum Çok Fazla Motordan Ama Bunu Yapacak Olan Bnm Arkadaşım Bana SÖylediği Parça Maliyetine Yapacağı İş Bu Sen Anlıyorsan Bana Neden Olmayacığını Olsa Bile Tam Maliyeti Ne Olabilir Bunu Söylersen Daha Mantıklı Düşünmeme Yardımcı Olursun. O Zaman UStayada Soracak Sorumuz Olur .?
Ertan Birşey Yanlış Anlaşılıyor Ve Nedense Herkes Bir Usta Edasında Cvp Yazıyor Anlamış Değilim. Ustanın Bana Dediği Hocam Hocam Turboyu Değişelim 220 230 Hp + Chip Ve Diğer Uygulamalarla Toplamda 300 ü Buluruz Hadi Olmasın 280 290 Olsun Şimdi Bunu Bu Paraya Yaptıramazsınız Diyen Varsa Nedenini Söylesin Bana Hesap Kitap Maliyet Gidecek Malzemeyi Ve İşçiliği Yazsın ? Hee Hadi Paradan Değil Bu Motor Kaldırmaz Diyen Varsada Bana Teorik Bilgisini Yazıversin Bi Zahmet .
Ben Bana Söyleneni Ve Çıkan Maliyeti Paylaştım Ve Görüşlerinizi Sordum. Yaptıramazsın Ettiremezsin Hayal Görüosun Gibi Vs. Yorumlardan Ziyade Eğer Bu İşi Bilen Varsa Gerçekten Düzgün Bir Şekilde Açıklasın Bizde Öğrenelim Ama Havadan Konuşmasın Kimse.
Ben Size Bu Motora Ben Kendim 150 Hp Yüklücem Demedimki Öyle Bir İddaamda Yok. Bu Motoru Bilen Tanıyan Varsa Açıklasın Paylaşsın. Konu Öyle Bir Yöne Gidiyorki Valla İlk Yorumlarda Niyetimi Belli Etmişken Valla Pahası Ne Olursa Olsun Yaptırtacak Dereceye Getirtmeyin Lütfen ...
Sfır parçalardan konuşuyorum
komple egzoz 1000 tl
garret gt20 ile 300 hp görülebilir en az 1000 euro dur.
Sağutma için sağlıklı bir intercooler en az 1200 tl takmasıyla borularıyla.
Bunun işçiliği ile berbar 5000tl geçiyor.
Daha bunun yazılım ile yürütülmesi gerekecek. Standart beyinin kaldırmayacağını biliyorum stand alone bişey gerekli bunun programlanması gerekli. Bu kadar basınca internallar dayanmaz... Standart pompa kaldırmaz benzin pompası değişcek büyütülcek falan filannn say sayyy bitmez. 300hp ye ulaşmanız sadece parçalar 12000tl+ bişey tutarki ıvırı zıvırı 15000tl bulur.
O kadar güç istiyorsanız gelin ben size yazılım yaptırayım 180hp de gezin şu anki halinden çok çok keyifli gezin. Ama diğerleri hayalde kalır.
-----
Bu arada motor kaldıramamasının teorik bilgisine gerek yokki.
Atıyorum tsi motoru gt 1.4 170 hp lik makine dünyada örnekleri var 300hp ye kadar sıkıntıısz turbo büyüterek yürüyor. 330hp den sonra kırıyor motoru. Ancak abarth fiatın kendi firması 180 hp lik motorda bile farklı iç yapı kullanıyor ve dünyada hiç bir örneği yok. Yeterince açıklayıcımıki?
Konu Murat Gürakan tarafından (18/08/2010 Saat 01:55 ) değiştirilmiştir.
Bir üst mesajda Murat çok güzel yazmış Bravo 1.4 motor hakkında çok bilgim yok ama akıl var mantık var genel bilgim de var. 100 bg lik standart bir motoru 5bin TL masrafla 300 bg e çıkartabilsek sağlıklı sokakta 3 araçtan biri öyle olurdu
250 bglik Şahin kaynardı ortalık
400-500 Bglik Hondalar, Alfalar
600-700 Bglik Bmwler,Mercedesler
Arabanın bir standartı var bunun 3 katı güç elde etmen için çok para harcaman lazım. Murat'ın dediği gibi 300 hp de yaptın 12 bin tlden fazla harcadın. Fren sistemi ne olacak? Standart bir fren mesafesi ile o gücü ne yapacaksın? Motorunun sağlıklı çalışacağını hangi usta garanti edecek bu araca güvenim 1 hafta tatile çıkabilecek misin? bunların hepsini bence kendi içinde cevaplaman gerekiyor
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
İmzandan dolayı tebrik ediyorum. Dil kuralları hakkında bir konu açmayı düşünüyordum kısa sürede açayım. Ben de hiç dikkat etmezdim yanlış kullandığım kelimeler, imla hataları oluyordu sonra resmi yazışmalar yapınca dikkat etmeye öğrenmeye başladım. Malesef burada neredeyse hiç dikkat edilmiyor
Ertan Zaten Önceki Msjlarda Bunlarla İlgili Yorumum Var Gerek Durdurması Gerek Motor Ömrü İle İlgili Ve Aşağı Yukarı Pek Mantıklı Gelmediği Kanaatine Varmıştım AmaKonunun Gidiş Hatı Biraz Şeklini Değiştirdi. Ama Bu İşin Tam AÇılımını Öğrenicem Bakalım Neler Olacakmış Ayrıca 100 Hp Değil Bravo + 50 si Var
![]()
o modifikasyonu yaparken o +50 sökülüyor ama
bence burada herkesin dediklerini dinlemende fayda var ve benim ilk mesajdaki örneğimi. Bu konuda arkadaşım elinde sağlam bir araba olmasına rağmen uğraştı yine senin gibi değerlere ulaşamadı. hatta gerçek hayattaki o olayla senin dediğini karşılaştırınca çok rahat hayal diyebiliyorum
Ertan Bakalım Bu Yorumların Hepsini Ustaya Okutucam Gerekli Cevabı O Versin Bu Arada Bende Birde Pro Shop Gıyassettine Bir Uğrayım Birde Ondan Fiyat Alalım Bakalım. Bu Dediğim Fiyatta İşçilik Yoktu Varsın Gıyasettinde İşçilikli Fiyat Versin Neler Olur Onları Herkes Öğrenmiş Olur. En Azından Bir Bravoya Şu Masraf Yapılırsa Şu Güç Alınır Netleşmiş Olur. Konuda Diğer Günler İçin Aydınlatıcı Olur.
Aslında merakın varsa abi çekinme gir ama 300 hp o paraya banada biraz ucuk geldi 5.000 tlye 230-240 Hp ler Yakalanır gibi ..
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri