malum bizim puntolara göre bildigim kadarıyla alüminyum malzemeden birebir üretilmiş bir filtre kıti yok arkadaşlar. bende uzun zamandır araca soguk hava vermek ve biraz olsun rahat nefes almasını saglamak istiyordum.ben kendi aracımı fazlasıyla alçalttıgım içim malum karter korumada yaptıramıyorum ve bütün çamur kir daha rahat motoruma bulaşıyo. bu esnada kaput altındaki açık filtremde çmur içinde kalıyo. bende filtrenin çamur,kir,vs. almaması için dışı kapalı karbon bi filtre kullandım, resimdede gördügünüz gibi komple alüminyum borularla bagladıgımız kıitin ucu ızgaranın hemen önünde. radyatörün yanındaki plastik parçayı biraz kesip ordan ızgaranın önüne kadar getirdik ve havayı direk dışardan almasını sagladık. eger yapmak isteyen olursada küçük bir önerim olacak;orjinal filtreyi söktügünüzde ufak bi borudan dışarı yag buharı atar araba ve o boruyu kapamazsanız motoru tıpkı benimki gibi berbadeder. genelde acık hava filtresi uygulamsında bu dısarı atılan pis yag buharını bircok kişi yine fltrenin içine veriyor. ama bir cok kişide bunu önermiyor, çünki bu sayede filtre borularının içini sürekli temizlemek gerkiyo ve motora yeniden piş yag çekmiş oluyorsunuz. bende bu durumdan mennun kalmadıgım için bir dirsek ve düz plastik hortumla sağ davlumbazın üzerinden kelepçeleyerek pis yağ buharının yere rahatça akmasını sagladım. tabi bunların yanı sıra aldıgım sesi anlatmama gerek yok sanırım. evet baya konuştum ve sonunda; jsv cold aır ıntake kıt ve sonuç!!
benzin fiyatları hazır artmışken bulut oldu mu şimdi
tüketime geçmiş olsun
şaka bi yana çok güzel duruyor eminim sesi de süperdir
sagol kardeşim. bide motoru yıkatsam daha güzel olcak aslında bu arada benzini hiç takmıyorum. bunun sebebinide forumun önümüzdeki ilk buluşmasında söylerim sana
tamam kardeş valla merak ettım sımdı
bana da anlatta hemen ben de uygulamaya gırısıyım
bu kiti tam olarak nereden ve kaça temin ettiniz acaba ?? güle güle kullanın çok güzel gözüküyor..
Yakışıklı duruyor Bulut, güle güle kullan...
Allah Allah bende merak ettim açıkcası
Resimde sistem otogaz dönüşleri yazıyor belki benzini bu yüzden dert etmiyor olabilir Bulut...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !
Walla Angaralım hoş olmus..
I ' m c a p u l i n g . . .
güzel güzel olmuş biraz eğrimi olmuş ne güle güle kullan
Güle güle kullan Bulut.
bulut güle güle kullan
yanlız filtreden çıkan nikelaj borunun ucuna bağlayıp kelebek boğazına giren siyah hortumun çok yumuşak ve esnek olmamasına dikkat et
tam gaz falan verdiğinde emişten dolayı hortum büzülme ve kırılma yapmasın
resimde gördüğüm kadarı ile o siyah borunun etrafı spiral tel ile örülmüş o tellerde kırılma ve
kopma olursa emiş sırasında boruda kısılma ve boğulma olabilir
bence vaktin olduğu zaman sanayide bi hırdavatçıdan turbo hortumu kestir oraya göre
kırmızı olur genelde ve emişe çok dayanıklıdır
güle güle kullan kardeşim
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Güle güle kullan.. motora nefes açtırmışsın
güle güle kullan
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri