Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar bu duman meselesinde yanıldığınız açık ve net ortada. İyi araştırma yapılmamış. Bu işleri iyice araştırırsanız dizelde siyah dumanın motoru rahatlattığını bununla bilrlikte aracın daha zorlanabileceğini öğrenebilirsiniz. Zaten erhanda gayet teknik bir şekilde açıkladı ancak genede tatmin olunmadı.
.....
Adam size 100hp alırız diyor çok çok zorlandığı taktirde 110 lara çıkar ancak bunu biz zaten yapmıyoruz diyor. Fakat nedense bi muhalefet olma sorunu var. Bu işleri konuşarak halletmek bence sadece tartışma yaratır. Size somut dyno( ki bu dyno nun doğru sonuç verdiğini ben gördüm. Öncesi sonrası ölçümler önümde yapıldı ve öncesi sonrasıda aynı şekilde yapıldı öyle kızakta havada falan değildi. Yazılımda dyno üstünde denenerek yapıldı.) verisi verildiği halde bu seferde dyno öyle böyle diyoruz. O halde biz neye göre bir referans seçicez ? Nedir bunun kuralı. O halde araçlarımızın fabrika verilerinede güvenmeyelim onlarda dyno üstünde hesaplanmış verilerdir.
.....
Dizelde yüklenipte siyah duman atmayan araba varsa ortaya çıksın şahit olalım bizde bir ilke. Gülü seven dikenine katlanır malesef. Zaten şuda var orjinal yazılımla bile duman atma mevcut sadece oranı değişiyor.
Helezonları değiştiripte konfor sağlayanıda ilk defa duydum zaten
.....
Bu arada bu modifiye işllerinde kat kat güç almak olanaksızdır bu şekilde bir hesap yanlış sonuç verir. Örneğin yazılımla 25hp alınıyorsa. Sadece cai ile 5hp geliyorsa sonra komple egzoz sistemi ile 15hp alınabiliyorsa bunların hepsini yaptırınca 25+5+15 hp alınması gibi bir durum söz konusu olamaz. Sadece yazılımı ona göre yaparsın bunu takibende sadece yazılımla 25 alıyorsan modifkasyonlarlada 35 alırsın. Öyle ekleye ekleye olsa keşke. O zaman değmeyin keyfime

Bunca senedir dizelde siyah dumanın motoru rahatlattığını ilk kez sizden duyuyorum gerçekten çok ilginç neyse sanırım öğrenmenin yaşı yok Ne kadar çok duman o kadar iyi motor hesabı...
Dyno ya gelince kalibre edilmemiş güç hesaplamasında kullanılan katsayılarla oynanmış bir dyno ile inanın ben size 150 hp çıkartabilirim kendi aracımı bunu yapmak çok kolay meslegim gereği söylüyorum. O yuzden makınadan alınan sonuclara göre konusmak hiçdoğru değil Önemli olan aracın stock halini makina üzerinde etiketlemek ve elde edilen değeri karşılaştırmaktır. Fakat bunu kimsenin ticari kaygılar sebebiyle yaptığını düşünmüyorum. Son olarak sizlerin nezlinde şunu rica ediyorum;
Gerçekçi ve mantıklı olun elde edilmesi muhtemel bile olsa sonrasında büyük sıkıntılar çıkarabilecek uygulamalarda bu işe meraklı insanları üzmeyin yanıltmayın...