Bende bir düzeltme yapayım, bayram dolayısı ile çıktığım uzun yolda 90 km hızla 6. vitesde 3,5-3,8 arası yakıyor ancak 6. vitesda o hızda kalmanız çok zor ufak bir yokuşta anında bayılıyor çünkü o hızda devir 1,8 de oluyor. Siz 6. vitesde kalıp hızlanmak istediğinizde ise doğal olarak yakıt tüketimi 7 lere ulaşıyor.
Ama 120 km de 6. vitesde devir saati yaklaşık 2,2 de toparlamak kolay yakıt tüketimi ise o hızda 5,5-6,5 arası

Alıntı les Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
düzeltme yapayım.. konu başlığındailk mesajda 6. vites 160km/h hızda ortalama 5.5 yazmıştım.. yeni yaptığım ortalamaya göre 6.1 çıktı.. yine de eskisine göre 1lt fark var.. bu arada genel anlamda yakıt tüketimim azaldı.. yol bilgisayarını sıfırlayıp ölçtüm 100km ortalaması 5.4 oldu.. depo bitince fulletim normal kullanımda yakıt değerlerini yazıcam..
Makales bir sorum olacak bende ciddi ciddi chip düşünüyorum.
100 km hızda 6, vitesde araç chip den sonra daha bir canlı mı oldu yani 100 km hızdan 120 ye çıkmak için bariz yüklenmek gerekiyor orjinal haliyle sendeki durum nedir. Birde 160 km hızla 6. vitesde 6,1 bence gayet iyi.
Eco chip yaptırmayı düşünüyorum çok çok performans istemiyorum ancak araç bayılmasın eski bir Seat Cordoba TDİ kullanıcısıyım 3 pistonlu bilidiğiniz gibi ama çok seri Puntoyu 90 beygiri tokatlar affetmez kullanan varsa chipli punto ile kıyaslayabilirmi?
Bu arada bilgi olsun ortalama 120 km hızı geçmedim ancak aralarda sollamalarda çöktüm bazende 140 larda kullandım 765 km ve uzun yolda klima kapalı 143 bin yaktı. 65 km si şehir içi normal kullanım.