video eklendi..
video eklendi..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
ktunnel olarak acamiyorz video direkt youtube link versen
filitrenin sahibi arkadaş size en içten bir şekilde eleştirmeden yardımcı olmak isterim, bende bir ara modifiye ve özellikle hoş sese çok meraklıydım.Size türkçem için şimdiden özür dilerim ama yabancıyım yani sizin değişinizle gurbetçi (kanadalı)
aracınızda filitreyi konumlandırdığınız yer son derece yanlıştır kendi fikrimce. yani kitler en fazla havayı en soğuk halde motora taşımak için tasarlanılmıştırki sizinkisi her ikisi içinde uygunsuzdur.
kendi fikrimce siz montajını yalnış yapmıssınız(kendi fikrim tabi kusura bakmayın) sizin
Throttle body nin(emme kelebeğinin) hemen üstüne taktığınız filitreyi söküp oraya filitreyi bağladığınız hortumu takacaksınız ve şu anda filitrenin boş olan ucunada filitreyi takacaksınız.
kısacası filitreniz aracın sol ön kısmında en boş,uygun ve hava alan yere konumlandırılacak ve hortumu bağlanıp,hortumun diğer ucuda emmeye bağlanılacaktır. bu şekilde hem fazla hava,hem temiz hava,hem soğuk hava emeceksinizki bu aracınızda duydğunuz sesi kaybetmeden araca birde artı olarak biraz güç katacaktır ve sürekli gaz verilmediği uygun kullanıldğı taktirde birde yakıtı azaltacaktır.
dediğiniz doğru..size daha ayrıntılı açıklayayımhava emişinin motorun sıcağı ürettiği yerden değil araca soğuğun en çok geldiği yerde konumlandırılması daha doğrudur..zaten filtre sıcak bölgede durursa bu debimetreyide etkiler ve aracı yanıltarak gereksiz yere performans kaybı ve yakıt tüketimine sebep olur..yanında duran boru çok fazla işlevsel olmuyor tam olarak içine girmediği için..ama bu K&N in grande punto 1.4 8v için ürettiği 57i serisi cold air intake kit dir..
Birebir montaj örneğini buradan görebilirsiniz..K&N in offical sitesinde ve cihazın kutu içeriğinde bulunan montaj yönergeleri..yani montaj yanlış değil..fakat araç için çok etkili bir sistem değil.. https://www.knfilters.com/instructions/57-0655_inst.pdf
Zaten şu an bu sistemi kullanmıyorum K&N RC2600 filter ile custom bir typhoon kit yaptık..eklentilerde görebilirsiniz...çok iyi performans sağladı bu ve yakıt tüketimim 2 litre civarı düştü..motor ne kadar sıcak olursa olsun açıp elimle borulara ve filtreye dokunduğumda buz gibi oluyorlar..yinede bilgilendirme için teşekkür ederim =)
Konu Romeo_er2 tarafından (14/02/2012 Saat 03:41 ) değiştirilmiştir.
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
teşekkürler cihan..yapıyoruz birşeyler işte.. =) bu arada araç yazılımıyla ilgili bilgi almak istiyorum senden müsaitsen msn e ekliyorum..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
arkadaslar bişi sorcam. benim arac daha sıfır. ne mekanik garanti doldu ne de daha ilk bakımına gitti. acık hava taksak garanti yonunden sıkıntı yaşar mıyım??
Dostum bu soruyu öncelikle servise sorman lazım ama şöyle söyleyim. Mantık olarak hava filtresi taktığın için bir şey olursa tabi ki garantiye girmez.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri