Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 21 ile 38 arası

Konu: 95Hp Grande Punto ve Performans Arttırma Yolları

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Mehmet Gazihan
    Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34 KSK 75
    Edilen teşekkür: 28

iyi bir ayarla 140 hp yakalanır..Eksoz sıcaklığı devamlı takip edildiği sürece hiçbir sıkıntı çıkmaz..

Alper Tarkın
    Saer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 0

Standart 95Hp Grande Punto ve Performans Arttırma Yolları

arkadaşlar dediğim gibi yardım istemiştim puntoma aracıma dynometreye soktum dediğim gibi araç 95hp üretior ama yüksek saniyelerde üretior aracıma 60.000 bakımı yaptırdım herşey değişti carbon clear yaptırdım aracım 0-100 e 17.3 sn de çıktı bu sizce normalmi lütfen bana yardım edin 95 hp punto 17 sn de çıkması normalmi ??? teşekkürler

Mert Karaca
    Stalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 135

Yüksek saniyelerde üretiyor derken yüksek devir mi kastettin? Eğer yüksek devirse bu normal, benzinli araçlarda devir yükseldikçe motorun ürettiği hp değeride yükselir taa ki maksimum devir bandına yaklaşıncaya kadar. (sonlara doğru ufak bir düşüş olur)
    0-100 km 17sn de 1.2 motor panda bile çıkar , aracı teslim aldıktan hemen sonramı denedin yoksa biraz yol yapıp öylemi denedin?

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alper, 0-100km/s i yaklaşık 11-12sn olan bir aracın bu hıza 17sn de çıkması tabiki normal değil.Hızlanmayı nasıl yaptın bilmiyorum ama limitöre kadar gelip seri bir şekilde vites büyüterek yaklaşık 12sn de 100km/s e ulaşman gerekli...

Alper Tarkın
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah

arkadaşlar benzinli araçlar için hiç hp yada tork yükseltmek için bir yol yokmu merak ediyorum yardım ederseniz sevinirim...teşekkürler.

aracımı ikinci el aldım ve 5.000 km yaptım daha ve servise gittiğimde hiçbir sorun yok normal diyorlar bu beni çıldırtıor bende sizin bilgilerinize sundum gerçekten artık sıyırdım bir 95hp 16v araba 17 sn de çıkıor fakat bu 17 sn yeyi her türlü denedim yarım debriyaj limitöre girererek her türlü denedim 17 sn başka arkadaşa verdim dedim ben mi kullanamıyommu die o da aynı şekilde yaptı yane ne yapmam gerek bana yardımcı olun sorun ne olabilir????
    Konu anvil tarafından (26/01/2009 Saat 11:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Safe mod gibi olmuş... Kesin bir problem vardır.

Gky Akkoc
    FeaRLeSsHunTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 115

17 saniye cok yahu,bi yanlışın olmalı.

Alper Tarkın
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah

valla 17 sn kardeşim abi bana torkub düşük bu arabadan birşey olmaz dediler ne diorsunuz yine göstireyimmi servise

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Torku düşük demek için aynı sınıf motorlarla karşılaştırmak gerekli.Bu durumda da kesinlikle torkuna düşük denemez.

Performans kavramı göreceli olsa da 1.4 95bg lik Fiat Motoru isteneni kesinlikle veriyor.Gerek tüketim gerekse devirlenme isteği oldukça yüksek.Üst devirlerdeki performansı gerçekten iyi.Yani küçük hacimli atmosferik bir motor ne verebilirse starjette onu veriyor...

Alper Tarkın
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah

ya benimkinde sorun var o zman öle diorsunuz arkadaşlar tekrar bir servise götürcem sizce nerelerine baktırayım çünkü gerçekten 17 sn çok yüksek bir rakam

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı Saer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya benimkinde sorun var o zman öle diorsunuz arkadaşlar tekrar bir servise götürcem sizce nerelerine baktırayım çünkü gerçekten 17 sn çok yüksek bir rakam
    Alper, 0-100km/s e 17sn de nasıl ulaştığını (Motor devri, vites geçişleri...)belirtirsen sevinirim.

Fatih Göncü
    ORACLE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 88

valla arkadaşım bir sorun var yada senin kullanımından da olabilir (yanlış anlama nasıl kullandığını bilmiyorum bir ihtimal olarak söyledim) Yoksa performansı hiçte kötü değil aracın

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

17 saniye cok ben 77hp bile 17 saniye sürmez bi sorun olmalı
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

BiLGeHaN iZMiRLioĞLu
    secret_bigi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 41

aynı motor bi araçla aynı viteste aynı hızda denerseniz kesin fark ortaya çıkar ve kesiciye kadar uzatmak yarım debriyaj falan zaman kaybına neden olur

AKIN TAN
    yerliplaka yerliplaka34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    0000
    Edilen teşekkür: 217

Arkadaşım valla durumuna üzüldüm aracın sefasını süreceğine sorunlarıyla kafanı yoruyosun bu durumu çok ii anlıyorum benim aracım 2006 model teslim aldığımdan bu yana servisin yolunu yol etmiştim. ilk serilerin pisliğiniğini 2006 olanlar bilir ama genede vazgeçip aracı satmadım çünkü ayrı bi çekim vardı onu bana bağlayan seni de anlıyorum bak benm fire motor var 12 sn çıkıyorum 100 e senin kesin aktarım organlarında bi problem vardır en büyük sebep debriyaj balatası olabilir servise git garanti dolmadıysa ısrarla grantiden talep et. değiştiren arkadaşım var ve araç fabrika verilerine dönmüştü buda bi fikir.. Bu arada fire motoru adamlar ekonomi ve şehir içi için çıkardılar bunu alanlarda bunun bilincinde olmalı ve markayı zedeleyici konuşmamalı ben fire kullanıcısıym ve memnunum yüksek ücretlerde benzin giderlerinde fire motor sayesinde kurtuldum önceki araçlarım benzinlikten çıkmıyodu.. Önemli olan motorun dilinden anlayıp ona göre kullanmak bazen aracım beni şaşırtıp aşık atamıycam aracları kıvraklığıyla dikiz aynasında baktırıyo
    Konu yerliplaka34 tarafından (23/03/2009 Saat 22:27 ) değiştirilmiştir.
    Yeni Rio Sporty 1.4 crdi 90ps 220tork

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TUNA ÜSKÜDAR
    MANGAL USTASI blackpunto35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 TE 656
    Edilen teşekkür: 99

eğer drive dan kaynaklanıyorsa bence vitesleri erken geçiriyor olabilirsin vitesleri 5.000 devir civarında değiştir hatta biraz 5.000 i geçir 17 sn de adam sakal traşı olur gene 17 sn civarı ise bence yetkili servise git serviste sözü geçen ustaya ver arabayı yanınada elinde kronometre ile otur ben mucize değil vaad ettinizi istiyorum de a-z ye herşeyini kontrol ettir madem 60.000 bakımını da yeni yaptırmışın bunu istemek hakkın ben olsam yüklenirdim garantisi bitmiş deyip sallamaya kalkarlarsa parası ile değilmi en azından sebebini ve bu sorunun nasıl halledileceğini söylemek zorunda sonuç ta yetkili servis

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

5.000 az. O arabada kesiciye girmenizi öneririm.

TUNA ÜSKÜDAR
    MANGAL USTASI blackpunto35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 TE 656
    Edilen teşekkür: 99

kesiciye girince zaman kaybedebilir ve fabrika verileri genelde 5000 devir baz alınıyor ya ondan öyle söyledim tabii 2 sinide deneyebilir gerçi 3.vitese kadar çıkacak 3. viteste 110 -120 km civarında hıza ulaşır
    Konu blackpunto35 tarafından (27/03/2009 Saat 03:36 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12