Alıntı alidemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
walla ben zenon taktırdıktan son gittim rotcuya far ayarı yaptırdım . daha önceki arabamda far ayarsız zenon kullanıyordum bir kaç kişiden tepki aldım göz alıyor kör edecek gibi farlarınız var dendi . bu taktırdığıma ayar yaptırdım kullanıyorum şeytan kulağına kurşun kimseden tepki almadım . o yüzden merak edip sordum .teşekkürler.. ayrıca görsel anlamda sizinki başka bir şık duruyor.
Ali bey merceksiz xenon her türlü rahatsız eder. Mercek içindeki lens ile xenon dolayısıyla dağınık olan ışığı toplayıp düz bir şekilde dağıtır. Halojen farlara göre yapılanmış bir reflektör xenon farda illa ki rahatsız eder ve bunu ayarla çözemezsiniz. Ayrıca Bi-xenon farlar yüksekliğini kendisi ayarlarlar. Bu sebepten ötürü yolların eğimine göre ayarlamayı da kendisi yapar. Sizinkinde ise bu manuel ve hep tek yöne bakıyor.Bu sebeptendir ki o xenon ampüllerle muayeneden geçemezsiniz.

Bu arada uygulamayı yapan abimin de yükseklik ayarı yok. O da muayeneden geçmez. Ancak mercek olduktan sonra hiç bir problem olmaz aydınlatmada. Kimseyi rahatsız etmez. 2 yılda bir söker geçer.Sonra tekrar takar. Siz de yaparsınız ama güzel görünüyor diye etrafı rahatsız edebilirsiniz.