ben 95 beygir benzinli kullanıyorum benim arabam çok seri ayrıca uzun yolda çok iyi performansı var daha önce böle sorunlar duymamıştım
selam hocam bendede bir starjet emotion 1.4 95 bg grande punto var ama tek kapı.. performanstan şikayetçiyim biraz bugun dik bi yokuşu çıkarken 1. viteste bile zor çıktım oda debriyaja basa basa motorun devrini yükselte yükselte biraz anormal bi durum heralde... birde benzin sarfiyatınız ne kadar ?
Ben de 1.4 77 bg kullanıcısıyım ve aracımdan çok memnunum.
Daha önce aynı motorla albea kullanıyordum, sanki performansı biraz daha iyi idi. Aracım daha yeni ve düşük devirle kullanıyorum. Ama bazı durumlarda 5000-5500 devir yapıyorum ve çok atak oluyor. Alt devirlerde tabii ki performans beklemiyorum. Ben aracımı çok seviyorum!
Bende 95hp lik kullaniyorum..
Yukarida Burak ""duz yolda 175 ,egimde 195 yapabiliyor"" demiş 75hp için..
Ben 95hpde ancak bu hıza ulaşiyorumGidip bir bakimdanmi geçirmem gerekiyor acaba? .Arabam 8000kmde.
Ayrica kalkişlarda araba tek başımayken cok seri.Fakat 4-5 kişi binince çöküyor..
Merhaba,
valla 95 de bana yetmiyor.
120HP lik dururken. Ben benzin falan umursamıyorum. Benim arabam 24000 de aşırı hız yapmam. Ama ivmelenmek hoşuma gidiyor. Bu nedenle 6000 devri kolayca görürüm. Zaten 6000 devri gördüğünüz anda vites değiştirdiğinizde bir sonraki viteste devir 4500 e denk geliyor ki, bu devir torkun max olduğu yer. Araba hafif olduğu için 95HP de yeterli sonuç veriyor ama 120HP bambaşka.
120hp de max tork 2000 devirde olduğu için tadı bambaşka. 1. viteste 4500'de vites ufalt ve sonraki viteslerde 2000-4000 bandı arasında aşırıya kaçmadan hem ivmelenme hem de performansı yaşa. Bende bazen 6000lere vurdurup vites küçültüyorum ama o şekil kullanınca ortalama 10lt/km altına düşmüyor.
Bu arada 120'liklerin 3.vitesi çok sağlam geldi bana![]()
kardes bence güzel araba almıssın 77 bg bence Türkiye standartlarına gore cok iyi arabanın degerlerı güzel zaten fazlada hızlı gitmeyelim yasakta zaten ama herkez bu durumu anlamaz ben hızlı giderim arabayı iyi kullanırım diyenleri yolda görüyoruz Allah kaza bela göstermesin araban hayırlı olsun iyi forumlar
Bende 1.4 95hp var. keşke ben aldığımda Tjet sport olsa idi diyorum. Tadından yenmezdi. Ama 95 de fena değil. Bizim segmentteki ve bir üst segmenteki araçların ortlama hızlanmasını veriyor. Çok peranslı değil ama az da değil.
Ama 120 olsa idi çok memnun olurdum![]()
Allah nasip ederse yıl 2011 de grande punto mu emekli edeceğim. Yeni nesil 150hP üstü bir focus ya da 16 turbo 180hP ayarlanabilir süspansiyonlu bir yeni astra. İlla ki GP hasatsı değilim. Fiyat performansı kendi sınıfında bence çok iyi. Ama bir üst segmentte seçenek çok. Ve asla benzinliden şaşmam.
Konu ozz tarafından (19/05/2010 Saat 13:29 ) değiştirilmiştir.
Grandenin 130 hp liğini almadıktan sonra gerisi performans bakımından hikaye....getirselerdi 77 liği değil , 1.2 65 hp yi alırdım..
ekonomik olurdu hiç dedğilse değilmiama ben düşük motorun daha fazla yakacağı kanısındayım kasayı zorlayacağı için daha fazla yakacaktır
Motorlar arasında benim zamanımda 2000 ytl oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam...ne gerek var o kadar farka getirin 1.2'ye binelim... Kasa zorlama işini bilmiyorum ama eski kasa corsa vardı 1.0 , 1.2 , 1.4 benzinli motorları getirilmişti onu araştırmak gerek...karma kullanımda 1.0 literlik motor ortalama olarak 5.0 litre yakıyordu fabrika verisi olarak gayet iyiydi benzili motor için..
ben opelin fiyaskosu 1,0 motrlu corsasına binmiştim resmen motrsiklet motoru idi hem fazla yakıyordu hem saçı başı yolduruyordu hele birde klimayı açın tamamdır ayağınızı dışarıdan çıkarın itekleyin bu kadar olmaz yaw kesinlikle alacaklara tavsiye etmem zaten piyasadada kalmadı herhalde
çok satılmadı ben hiç görmedim , son zamanlarda da zati sıfırı dahi bulunmuyordu...
arabam.com un tesitne baktımda aynı depo ile 900km menzilden bahsediyor onlarda 5 litre demiş
Performansaramak yanlış olurdu!
...... Testimizsüresince 100 km'de ortalama 5 litre kurşunsuz benzin tüketen otomobil 45 litrelik deposu ile 900 km gibibir menzile ulaştı. Dizel otomobilleri kıskandıran bumenzili daha da yükseltmek mümkün..diyor
.
şöyle birşey var böyle küçük hacimli araçları 120 hp lik araç gibi kullanırsanız elbet çok yakar..sessiz sakin insanı çileden çıkaran bir kullanımla emiinim az yakar...
.
benzer şekilde Yaris 1.0 var ..oda arabam.com testinde
Yaptığımız testlerde 0'dan 100 km/s hıza 17.1 saniyede ulaşırken,son hızı 151 km/s olarak ölçtük. Sakin kullanımda 100 km'de ortalama5.3 litre yakıt tüketen Yaris 1.0'da bu oran motoru zorlamanız ölçüsündeartış gösterebiliyor. 42 litrelik deposuyla 792 km'lik menzil
.
gayet iyi değerler...
.
neyse konu sapmasın...hava filtresi + katalitik konvektör iptali + performans egzos + chip tuning benziliye yeter...
Konu the_Algn tarafından (10/08/2007 Saat 13:09 ) değiştirilmiştir.
ben de 77 hp kullanıyorum alırken bu yönünü bilseydim hiç girmezdim arabaya performans artırımı yapamıyorsunuz.. zaten ellerinde yoktu birde aradaki farkı hesaba katarsak aslında şimdi düşünüyorumda keşke 95 hp alsaydım ama serviste tanıştığım bi arkadaş 17" jant atmış araba aşırı yakmaya başlamış yani nekadar beygir okadar yakıt arkadaşlar bence 77hp nin tadını çıkarın gerçekten 100-120 geçmezsen yakmıyo ama ben aksine agresif kullanmayı seviyorum. uzun yolda araba 4 kişiyle çok güzel gidiyo 190'nı gördüm yalan söylemiyorum sağda honda civic 1.6 vitecle gözgöze geldik herif kadranına bakıyoanlıycağınız honda geçemenin zevki bi başka oluyo.....yokuşta 160 düştüm yokuştan sonra tekrar 180 çıktım yeterki arabanın haddini zorlayıp fazla yük atmayın bence hızlanması güzel tek eksi yönü performans ekleyemiyorsunuz... ben ufak bi performans düşüşüde sağlasa 16" jant koymayı düşünüyorum....
Yeni Rio Sporty 1.4 crdi 90ps 220tork
ee sonuç arkdaşlar?????????????????????
1.4 77hp var bende de ama 1.2 16v palıom var ondakı ataklık bıle yok malesef palıoda kalkıslarda dıreksıyon zapt olmuyo puntoda tık yok
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri