Alıntı ahmet4646 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eli yatkın olan herkes yapabilir tabi burda tavan lambasına giden tesisatı bulmak gerekir oda büyük ihtimal direksiyonun altında sigorta kutusuna giriyordur tavan lambasını söküp kablo renklerini kontrol ettikten sonra sigorta kutusundan takip edilebilir ben bu şekilde hyundai excel e ayak aydınlatması yaptım çok hoş oldu ayak aydınlatması içinde size gereken 30-40 cm kadar şerit led 3-4 mt kadar,kablo,havya,lehim bant.toplam maliyeti 10-15 tl 2-3 saatlik bir boş zaman.
Herşeyden önce yanlış bildiğiniz bir konuyu düzeltmek isterim.Kapı altı ışıkları için kapıya çekilecek tesisatın,kapı ve karoser arasındaki soketten geçmesi gerekiyor.Başka bir şekilde yapmanız mümkün değil.(hyundai'lerde nasıl bilmiyorum)Ayrıca tavan lambası çalışmasa bile kapılardan alacağı tetik ile çalışan bir + ve - kullanmanız gerek.Ayrıca bu işi ehline yaptırırsanız hem tesisatınız zarar görmez hem de süreden kazancınız olur.Bir diğer konu ise eğer aracınızda orijinalin dışına-mümkün olduğunca-çıkmak istemiyorsanız şerit led yerine orijinal lamba kullanmış olursunuz.