Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende İstanbulda olduğumdan Altınuçta kaplattım. 4parça direksiyon+ vites topuzu + vites körüğü+gösterge üstü paneli 250 tl ye orijinal italyan deriyle, ankarada olduğum zaman erdal otoda yaptıracaktım referansları sağlam forumdan bir iki kişide yaptırmıştı. Deri bence hatta sonradan yaptırılan deri kaplama (tabi işçiliğine bağlı olarak) kesinlikle aracın sınıf atlamasını sağlıyor iç mekandaki hava birden değişiyor. Ben anlamıyorum 100tl 120tl insanlara çok geliyor, yanlış anlaşılmasın ama tamam herkesin bir alımgücü var fakat yapılan işlerinde bir emeği var, özellikle orijinalinde derisi olmayan direksiyonlara ne kadar emek harcandığının sıfırdan bir deriyi kesip gerip esnetip milimi milimine denk getirip dikmek bunu elle yapmak çok mu kolay? Kusura bakmayın ama ben el emeğine çok önem veririm hakkı neyse verilir. Paran yoksa yapmiyacaksın kardeşim bu işler zevk işi ihtiyaç işi değil senin zevkin için kimsenin emeğine saygısızlık edemezsin.
iyi yazmışınız güzel yazmışınız da önceki mesajlara şöyle bir göz gezdirirseniz kimse kimsenin emeğine göz dikmemiş. ki pazarlık dediğimiz olay da emek hırsızlığı değildir. adam yapmak istemezse yapmaz, zorla fiyat kırıp emeğini çalmıyor kimse.
kaldı ki, bu işi 500 tlye de yapan var, 250 tlye de 100 tlye de, 50 tlye de kaplatan olmuş. haa, bu demek oluyor ki, bu işte bi standart yok, fiyatına göre malzeme işçilik var. biz de burada fiyat/kalite oranı düşük olan yeri bulmaya çalışıyoruz. aynı iş yapılacaksa emekçinin de fazla para almasına lüzum yok. parayı veren de emekçi.
velhasıl kelam, burada kimse kimsenin emeğine laf etmiyor. istanbul'da 250 tl olan ürünün buradaki değeri de aynı olacak diye bir durum da yok.