Sargı ile ilgili başka araçlardada olan deneyimleri akramaya devam etmek istiyorum. 20 gün önce megane 2 sargı değişimi yaptım. Yeni sıfır komple soketli sargı taktım. Taktıktan sonra denemelerim esnasında sargının yine katlanmaya devam ettiğini gördüm. sargı yatağında orjinal üstünde olan gres yağını komple temzileyip konudada bahsettiğim yine aşağıya linkini attığım genelde çok memnun olduğum winkel sıvı gres ile sargıyı yağladım. Fiat ünitelerinde zaten her zaman kullanıyorum veçok yararrını gördüm. Ayrıca sunroof bakımında gergi bakımlarındada kullanmanızı tavisye ederim.
Megane sargısını winkel gres ile yağlamadan sonra herhangi bir katlama takılma vs yapmadı. Yaklaşık 20 gündür denemeler sonrası ilk yaptığım günkü gibi sessiz takılmasız devam ediyor. Özellikle yağın sargı üzerindeki tutunması sertleşmemside çabası. Sargılar en çok soğuk havadan etkileniyor. Plastiğin ve bakırın esnekliğini kaybetmesi sonucu kırılma taklımalar oluyor. Tabi fazla esneklikte iyi değil. Ama buradaki amaç sargının takılmasını sürtünme katsayısını zaten azaltmak bu konudada başarılı olduk. Yaptığım fiat sargıları ikinci yılına girerekn sorunsuz devam ediyorlar.
https://urun.n11.com/bakim-spreyleri...-ml-P334695946
![]()
Yer imleri