H kasa 2011 benzinli, otomatik vardı ablamlarda. Araç sürünüyor. Gitmiyor.
H kasa 2011 benzinli, otomatik vardı ablamlarda. Araç sürünüyor. Gitmiyor.
Bende bir ara opelin benzinlisinin peşine düşmüştüm ama kısmet puntodaymış. Benzinli Manuel'i bukadar sorunlu değil sanırım performans bakımından ama yakıt fazla. Lpg ile çözüyorlar işi kullanıcıları.
Evet 1.6 benzinli sürdüm (lpg yok) performansı ciddi anlamda kötüydü.
Benimde teyzemde 2009 h kasa 1.6 easytronic var, şöyle anlatayım 80'le gidiyorsunuz önünüze bir araç geldi ve sizde kickdown'a düşürmeden nazlı nazlı sollayayım diyorsunuz ve hafiften gaza basıyorsunuz, araba "abi bana mı dedin" der gibi umrunda olmuyor. biraz daha gaz biraz daha gaz derken araba birden vites düşürüyor, solladığınıza sollayacağınıza pişman ediyor.
A.T.K.ve Y.
Türk tüketicisi olarak; sürüş keyfi, kullanım konforu, performans, Sağlamlık (gerçek anlamda sağlamlık) maalesef bizim için ikinci el değeri, markanın toplumdaki imajından çok çok sonra geliyor. Opel 90'larda Türkiyedeki en iyi markalardan biriydi, kolay kolay alınamazdı pahalıydı, gurbetçiler Opelle gelirlerdi, düşünün o dönem doğan-şahin bile lükstü. Zamanında toplumda oluşan "alman tankı" imajının ekmeğini yiyorlar hala. Arabayı alırken abime de sordum abi niye aldın diye verdiği cevap "olum alman tankı bu, az yakıyo, satacağın zaman çeyrek altın gibi bozdurursun" Yani bu arabanın alınma nedenlerinin içinde performans - konfor - sürüş keyfi bu kriterlerden hiçbiri yok. Sanayi erkanının "sanayi dostu" dediği vectra c kasayı milletimiz yürüyen tank sanıyor. Bu araçların piyasada bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi bu. çok fazla kişinin OPEL markasının 90'ların sonunda G.M. bünyesine girdiğini, birkaç ana merkezinin iflas ettiğini, 2009 tekrar iflasını bildirdiğini, bildiğini sanmıyorum. Puntoyla - Corsa neredeyse birbiriyle aynı araçlar puntoyu sorduğunuzda fiatsa at çöpe diyenler corsaya bile alman tankı alınır diyorlar.
Kısaca bilinçli tüketici olmamaktan kaynaklanıyor.
A.T.K.ve Y.
Bence sizin kullandığınız araçlar sıkıntılıymış. Arkadaşımın 1.6 benzinli enjoy 2005 full astrası vardı. Elektronik süspansiyon vs. 2 sene kullandı aracı. Benimde bir çok defa kullanma şansım oldu. Araba 1-2-3 kafa kaldırıyordu resmen. Elektronik süspansiyonu açtığında dengeyi kendi sağlıyordu. Viraja girerken verdiği güven hissi çok farklı. Yani demem o ki siz sırf kötülemek için arabaya kötü yaklaşmışsınız. Opel 'i sevdiğimden değil. Alman Tofaş 'ı diyorum ben Opel 'e ama Astra nın hakkı da yenmez yani. Bu kadar yerden yere vurmanın alemi de yok.
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Arabaları kötülemek için niye kötü yaklaşayım ki? iki araçta kendi aracımız biri abimin biri teyzemin. ikiside bakımlı boyasız darbesiz araçlar. yani mal neyse o. elektronik süspansiyon dediğiniz şu sport tuşuna basınca mı devreye giriyor? o herneyse onunla bi alıp veremediğim yokyol tutuşunda eleştirdiğim bir yan yok. ama iki araç ta (1.3 olan 44.000'de - 1.6 olan 7000(yedi bin) km'de) 1-2-3-4-5-6 hangi viteste denersen dene öyle kafa kaldıran yok
siz 1.6 turboyu kullanmış olamayasınız? Yalnız bizim 1.6 motor olan astra otomatik vites daha doğrusu otomatiğimsi hantallığı ondan kaynaklanıyor da olabilir. kafasına göre vites değiştiriyor easytronic.
A.T.K.ve Y.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri