32 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Araç Far Sistemleri ile İlgili Genel Bilgiler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deniz Hamamcioglu
    denizhamamcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    ..
    Edilen teşekkür: 114

1) Valla onu çıkmacıya soracaksınız. Kırdığı farların üzerinde jelatin vardı. Üzerinde jelatin olan tek far da oydu (başka F10 farları da vardı, ancak üzerlerinde jelatin yoktu). Çıkan merceğin de içinde-dışında en ufak bir karartı-toz yoktu.

2) Eminim siz de biliyorsunuzdur ancak OEM mercekler sıfır satılabilen şeyler değil. Sıfır olarak komple far satılır mercek değil. Ki komple farın içerisinde LED sinyaller, gündüz farları vs de var. Dolayısıyla 100 TL'ye 2 adet far satması mümkün değil. Dolayısıyla bir BMW parçacısına gidip mercek satmak gibi bir durum söz konusu olamaz.

Adresini ve dükkanın adını tam olarak hatırlamıyorum ancak şu şekilde tarif edebilirim. Ankara-Yıldız Sanayii sitesinde Sarı ya da Sarıoğlu BMW çıkmacısını solunuza aldığınızda hemen yanındaki (bir sonraki) daha ufak olan dükkan. Dükkanın sahibi kısa bir merdivenle çıkılan ve dükkanın yanında bulunan ufak bir prefabrik yapıda oturuyor. Sert görünüşlü (yüzünün bir yerinde faça falan var) ancak felaket derecede huzurlu ve iyi bir adam. İlk girdiğim de "hoşgeldin, sefa getirdin kardeşim, buyur bir çay iç, biraz ısın." gibi bir çıkmacıdan beklenmeyecek bir karşılama yapmıştı

Çıkmacılarda ne yazık ki bir fiyat standardı yok. Örneğin sıfır Subaru (99 model GC8 için) MAF sensörü 250 TL iken, çıkmacıda bu parça küçük plastik bir parça olduğu için 40-50 TL civarı oluyor. Ancak D1S bir ampulün çıkmasına 170 TL diyebiliyorlar. Sıfırıyla aynı fiyat. Yani çoğunlukla parçanın görünüşü, yapısı fiyat belirlemede onlar için önemli.
    Konu denizhamamcioglu tarafından (05/02/2012 Saat 22:35 ) değiştirilmiştir.

metin koca
    b55can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 0

Hala çok ilginç geliyor bu durum, ilk fırsatda gideceğim, yanlız çıkmacıların sağlam bir ürünü kırdığını ilk defa duyuyorum.

O farı kırdıkdan sonra kimseye ne gündüz farını halkalarını nede ledli sinyal bölümünü satabilir.

Hatta şöyle deyiyeyim arkadaşımın Vectra C aracı için bir adet far lazım olmuşdu, neyse bulduk aldık ama 1-2 çıkmacı farı satmadı komple set dedi bozamam dedi, ne demek istediğini sorduğumuzda;

Bu araç arkadan darbeli önüde hasar yok önden darbeli bir araç geldiğinde komple veriyoruz dedi, yani tampon ızgaralar vs set şeklinde, bırak farı kırıp içindeki merceği satmayı adamlar tek far bile vermeyebiliyor bazen.

Nedense bize bir türlü böyle bir satıcı denk gelemedi, geçen ay başka bir arkadaşın Golf 1 aracına çamurluk bakaliti alıcakdık neyse bulduk araç heralde 10 yıldır duruyor, adam dedi üstünden kendin sökersen 200 liraya veririm, ben şu an onla uğraşamam dedi, sizin satıcı gerçekden çok acayip bir insanmış.

Dükkanın adı kredi kartı extrenizde yazıyordur zahmet olmaz ise bakıp yazamısınız, kartla aldım demişdinizde ondan söyledim. Belki bu şekilde dükkanı bulmak daha kolay olur

Bir daha sıfır F10 farına denk gelirseniz,bu sefer kırdırmadan alırsanız ben 750 Tl den talibim.

Deniz Hamamcioglu
    denizhamamcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    ..
    Edilen teşekkür: 114

Alıntı b55can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hala çok ilginç geliyor bu durum, ilk fırsatda gideceğim, yanlız çıkmacıların sağlam bir ürünü kırdığını ilk defa duyuyorum.

O farı kırdıkdan sonra kimseye ne gündüz farını halkalarını nede ledli sinyal bölümünü satabilir.

Hatta şöyle deyiyeyim arkadaşımın Vectra C aracı için bir adet far lazım olmuşdu, neyse bulduk aldık ama 1-2 çıkmacı farı satmadı komple set dedi bozamam dedi, ne demek istediğini sorduğumuzda;

Bu araç arkadan darbeli önüde hasar yok önden darbeli bir araç geldiğinde komple veriyoruz dedi, yani tampon ızgaralar vs set şeklinde, bırak farı kırıp içindeki merceği satmayı adamlar tek far bile vermeyebiliyor bazen.

Nedense bize bir türlü böyle bir satıcı denk gelemedi, geçen ay başka bir arkadaşın Golf 1 aracına çamurluk bakaliti alıcakdık neyse bulduk araç heralde 10 yıldır duruyor, adam dedi üstünden kendin sökersen 200 liraya veririm, ben şu an onla uğraşamam dedi, sizin satıcı gerçekden çok acayip bir insanmış.

Dükkanın adı kredi kartı extrenizde yazıyordur zahmet olmaz ise bakıp yazamısınız, kartla aldım demişdinizde ondan söyledim. Belki bu şekilde dükkanı bulmak daha kolay olur

Bir daha sıfır F10 farına denk gelirseniz,bu sefer kırdırmadan alırsanız ben 750 Tl den talibim.
    Kıracağını tahmin etmiyordum zaten Farı açmak için kolay bir yöntem keşfetmişler herhalde, nasıl söküp verecek acaba diye beklerken ani bir çekiç darbesiyle kırdı. Mercekleri söküp verdi. Selenoid kablosunu da alabilir miyim dedim, hangi kablo olduğunu bilmediği için gösterdim, onu da verdi. Sonra yüzsüz gibi mercek kapaklarını da sordum, ona da tamam dedi. Hatta ihtiyacım olmamasına rağmen belki lazım olur diye mercekleri tutan plastik ayakları da istedim. Onları da verdi. Fişi şu an bulamadım. Ancak harcama özetlerime internetten bakıp yakın zamanda söyleyeceğim