gakkan Nickli Üyeden Alıntı
Gökhan Bey, benim araç Söke/AYDIN'da. LPG taktırmayı düşünüyorum bu arada cidden ama çok kararsızım verdiğim parayı acaba ne kadar zamanda amorti ederim nasıl olur onu bilemiyorum. bir de taktırdıktan sonra yok arıza lambası yok bilmemne filan onlarla uğraşmak beni arabamdan sogutacaktır. Ondan korkuyorum...Bir de Söke'de montaj mı doğru olur yoksa izmir'de bu işte gercekten kendini ispatlamış ustalar var mıdır beni bu konularda aydınlatırsan sevinirim meslektaşım! Söke'de 1100 lira fiyat verdiler Atiker için, Zavolli 1450, BRC 1550 lira. Fiyatlar sence nasıldır? İzmirde taktırınca avantajımız olur mu? Bir de ustanın gercekten usta olması konusuna ne dersin?
Mrb,kusura bakmayın,malum bayram tatili cvp gecikti.Ben antilpg falan demiyorum.sizin araba kullanış tarsınızı ve arabadan beklentinizi bilemem.Ben iki yol arasındaki mesafeyi en ucuza nasıl giitiğime önem veriyorum.Zaten araçlar 77 beygir,gücü ortada.Benim slx bile daha iyi tımanıcıydı.O yüzden bizim araçlarda konforun yanında güç beklemek haksızlık olur.Ben konforlu ama ucuza gitmek istediğim için lpg taktırdım.dünyanın belki de en pahalı vergisini vererek araca binmek zoruma gidiyordu.Arkadaşlar demişki bari dizel alsaydınız.Bari dediğiniz 4 bin tl kadar ek külfet ve sık ve pahalı bakımları yanında geitiriyor.gücümüz yetse elbette biz de onu tercih ederdik dimi:) O yüzden konuyu tartışırken bu seçenek üzerinde çok durmazsanız sevinirim;) Elde olan bu araç olduğuna göre,en ucuzu lpg sağlıyor.evt gazı takan usta çok önemli.En az marka kadar önemli bence.Ben atikeri 950 iken 10 taksite taktırmıştım ama zam gelmiş.1100 olmuş evt.Marka derseniz seçim size ait.İtalyanlar da iyi oluyor.Ben arkadaşlar burada taktırdığı ve sorun yaşamadığı için atikeri seçtim.24-25 kuruş kadar yakıyordum km de.Şimdi gazda 15-16 kuruş gibi yakıyor.Zamanla daha iyi olur diyorlar, zaten 15 kuruşa razıydım.Hesabıma göre (günde 50 km yapıyorum) yaz sonuna kadar farkı çıkarmış olur.Amannn en azından gaza basarken gözüm motor devrinde veya anlık yakıt tüketiminde değil,arabaya binerken korkarak mı bineceğiz? Bir de arkadaşlar "saman mı yemek iserdiniz güzel yemek mi arabanıza gaz taktırmayın" demişler.Slx imi sattığımda satış parası kadar gazdan elde ettiğim kâr vardı cebimde.Saman yiyerek yaklaşık performansı elde edeceksem saman yesin arkadaşlar,araba bu yahuu,evladım değilki:)