ikisinide al kardeşim ben firede denedim araç zaten kışın çok yakıyor 1 depo ile 500 gidememiştim kışın , lpg nide eksik etme
Aracım 2006 model grande punto 1.4 fire (77) bir kaç kişiden duyduğum şey şu "Kışın lpg ile benzin arasındaki fark çok olmaz" sizce bu doğrumu örneğin arabam 50 liralık litresi 2,19 tl olan aygaz otogazdan aldığım gazla 190 km civarında yol alıyor. Yani ortalama 25-27 kuruş yakıyor. Tabi gün içinde 30-50 km yapıyorum ve tamamen istanbul trafiğinde(Avcılar-Beylikdüzü civarı) bu rakamlar. İlk sorum bu rakamlar iyi mi? 2. sorumda sizce benzinde kullansam kaç kuruş yakarım 30 kuruş??
ikisinide al kardeşim ben firede denedim araç zaten kışın çok yakıyor 1 depo ile 500 gidememiştim kışın , lpg nide eksik etme
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
tasarruf ettirmez değil de, daha az tasarruf ettirir diyebiliriz.hele de trafikteyseniz daha daha az ettirir araç zor ısınacağı için.kullanma sürenize göre en soğuk havada 5 dakikada devreye girmesi lazım...
Fİre çok hızlı ısınan bir motor,
İSTANBULda yaz kış tüketimim hiç değişmedi.
her zaman LPG![]()
benzinde ısınana kadar cok yakacak ısınınca lpg cok avantajlıdır lpgden şaşma derim
sanki otobüs ısıtıyorsunuz altı üstü 1.4 motor bendede var en en soğuk havada araç durduğu yerde saniye tuttum 3-4 dakika arası geçiyor biraz iyi havada 2 dakikalara düşüyor . Ayrıca sonuçta yağ içinde çalışan çelik bir mekanik araç az da olsa ısınmadan hareket ettirmek mantıksız ki dizellerde kesinlikle tavsiye ediliyor bence benzindede yaz kış fark etmez araç hemen hareket etmemesi gerek soğukken
Dizel Benzin Lpg farketmez arkadaşlar mahmut arkadaşında belirttiği üzere aracı ilk çalıştırmada bir kaç dakika çalışması gerekli bu inanın çok önemli bir detaydır.Kışta olsa yazda olsa 3 dakika çalışssın çok iyi olur
genel kanı aynı arkadaşlar araçlarımızda kartelden üst kapağa kadar gelen yağ kanalları var özellikle turbo araçlarda soğuk iken yağ turboya ulaşıncaya kadar yağlama işlemei olana kadar 1 dakika beklemekte fayda var ben öyle yapıyorum.
iyi forumlar.
herkes kazandığı karşısında REHİNDİR.
Kışın lpgye geç geçtiği için bekli biraz daha benzin tüketimi artabiliyor oda maliyet hesabında fazla çıkmasına neden olabilir diye düşünüyorum.............
arkadaşlar 10 gün önce 2009 1.4 FİRE ACTİVE LPG li bi siyah punto satın aldım arabadan gayet memnunum fakat ilk çalıstıktan sora özellikle lpg ye gectiği zaman debryaj fren yaptıktan sora Lpg de stop ediyor ne yapmam lazım ??
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri