Orda 2 depo diye belirtmişim ama anlam karmaşası olmuş. 2 depo gaz la 700 km civarı yol yapar demek istemiştim. Yoksa 1depo 30 lt gazla imkansız. Sen aracını nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama tam depoyu bitirip yaklaşık 40 lt mazotla 650 km yol yapıyorsan az yol yapıyorsun. Normal şartlarda 1 depo gaz yaklaşık 30 lt ama depoyu tam boşaltırsam o kadar alıyor sakin kullanımla 330 350 km arası yol yapıyorum. Sert kullanırsam da 280 300 civarı gidiyor
Ben yanlis anlamisim hocam pardon sehir disi 980 yaptim 1000 kmde yapardim fakat sehir ici 1- 2 kmlik cok kisa mesafelerde kullandigimdan 650 civarinda kaliyorum motor isinmiyor dur kalk ondan dolayi boyle astraylada yarim depo 325 yapiyorum surekli kisa mesafe oldugundan yakit fazla oluyor Hafta sonu Adana daydim 1.2 symbol kiraladim 80 kmsi sehir ici 120 kmsi sehir disi 40 tl yakmisti
GT-I9192 cihazımdan gönderildi
Ş.içi dur kalklı kullanımlarda en ekonomik motor bile takribi 2 lt fazla yakar ya da şöyle söyleyim en az % 30 fazla yakar motor ısınmadığı sürekli soğuk çalıştığı için. Hele ki bakımsız ise veya termostat vb parçalıardan arızalı olan varsa. Geçen kış termostat arızalandı aracımın normalde yol bilgisayarının 7.4 gösterdiği kullanımımda ortalamam 9.3 e çıkmıştı ozaman lpg ile yaklaşık 250 km falan yapmaya başladım zorlasam 280 kmyi görmüyordu. Termostatı değiştirdim yol bilgisayarı ortalamam da düştü yaptığım km de 300ün üzerine çıktı. Astranın deposu puntodan büyük yaklaşık 55 lt mazot alıyor diye biliyorum bu nedenle ş.içinde senden fazla km yapması normal tabi aracın ağırlığını da unutmamak gerekiyor. Birde dediğin gibi kullanım çok önemli ş.içi kosa süreli kullanım olmazsa tüketim düşüyor.
sembolün 1.2 motorunu ve kasasının hafifliğini göz önüne alırsak normal yakmış.
Benim bu aracımla elde ettiğüm en iyi değer tamamı uzun yol 70 80 arası hızla yaklaşık 420 kmdir. Sonrasında ise 3 kişi 1 bebek klima açık bagaj dolu olarak 380 km dir bununda ^60 kmsi ş.içi. bence çok çok iyi değer. Hızımda 90civarıydı.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri