Alıntı bordom22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin hesabına göre benim LPG biraz fazla yakıyor sanırım. 1 hafta oldu taktirali bundan kaynaklanabilir mı arkadaslarım da böyle söylemişti ama

Sent my iPhone using
ben lpgyi taktırdıktan sonra araçla 1 2 deneme yaptım sonra lpgciye gttim gazını biraz kısalım diye ayarladı 2.5 yıl oldu hala aynı ayarlarla kullanıyorum geçen hafta gittim filtre değişimi için ayarlarla oynamadılar güzelmiş. ağustos itibariyle yollarım baya artıyor deneme yapacak deyecem ama her yakıtta km tuttuğum için hangi ortalama ile kaç lt lpg alacağını gayet iyi biliyorum . sizin duruma gelirsek aracın genel durumunu bilmiyorum ama kendi aracımdan şöyle anlatayım : lpg yi ilk taktırdığımda elf 10 40 vardı araçta yakıtı şu ankinden çok fazla idi. sonraki bakımda magnetec yağ koydum gözlemledim bir miktar düşme oldu ardından baskı problemim vardı değiştirdim yakıt gözle görülür şekilde azaldı şuan bakımları aksatmadan 10k bir edge 5-40 koyuyorum ayrıca bu arada bujileri de değiştirdim şuan bahsettiğim gibi lpg tüketimi 8,5 9 ltden 7 7.5 lt kadar düştü. yani ortalamada 2lt yakın daha az lpg tüketimim var.kışın termostatım bozukken 11lt dolaylarında tüketimiim olmuştu. bunları arkadaşların da bilgisi olması açısından yazıyorum bugün 100kmde yaklaşık bakımlardan dolayı 5tl avantajım var her ay en az 1000km yola vurduğumda aylık 50tl senelik 600tl 2 sene de 1200 tl olduğunu düşünürsek araca yaptığım tüm bakım masraflarımı lpg geri ödemiş diye düşünüyorum. arkadaşımın aynı araçla istanbula 100 tl ile gidip dönemediği yolu ben 55 tl ile gidip gezip geri geldiğim oldu onun araç benzinli benimki lpgli ama onda lpg olsa da benden fazla yakacak çünkü bakımları eksik aracın neyse çok uzattım. bütün iş aracın bakımlarında ve sağ ayakta hayırlı sürüşler herkese.
depom 36lık simit ilk takıldığında 26 27lt şuan pompa basıncıda iyiyse 31 32lt yakın gaz alıyor.