Alıntı Takorof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkeze merhaba ;
Bu kadar hesabın ve yorumun yapıldığı konu ile ilgili bende birşeyler söylemek istiyorum. Önce kendimi tanıtayım ; Ben istanbul Şişlide bulunan, Fiat Yetkili Servisinin sahibiyim, Türkiyede ilk defa, O (sıfır) araçlara LPG montajını biz yaptık ve halen yapmaktayız. Reklam olmasın diye, çok fazla yorum yapmak, tartışmalar katılmak istemiyorum ama bu konu bizimle ilgili olduğu için, katkıda bulunmak istiyorum.
LPG taktırmayı düşünene arkadaşlara faydamız olursa da ne mutlu bize.
Öncelikle aracınızı az kullanmanızın sebebi, benzin fiyatlarının aşırı pahalılığı mı, yoksa aracınızı kullanacak imkanlarınızın (zaman, yol, gereksinim vb...) olup olmadığına karar vermeniz gerek. Eğer benzin fiyatlarından dolayı ise hiç düşünmeyin derim, çünkü kaba bir hesapla ayda 1000 - 1100 Km. yol yapan bir araç sahibi, 300 - 350 TL benzin masrafı öderken bu rakam, Lpg ile kullanımda, 200 Tl civarına iner ki, ayda 150 Tl tasarruf ile birinci yılın sonunda, sistem kendini amorti eder. Yalnız ne varki aracına Lpg dönüşümü yaptıran insanların, (özellikle bahar ve yaz aylarında) araçlarını çok daha fazla kullanma meyilinde oldukları tespit edilmiştir. Siz dönüşüm işlemini 10 - 12 ay taksitle yaptırdığınızda, dönüşüm maliyetinin neredeyse tamamını, benzin karından ödemiş olursunuz.

ercan bey çok güzel bir açıklama olmuş.
bizimde sizden bir ricamız olucak foruma özel bir indirim
en azından LPG düşünen arkadaşların karar vermesi kolaylaşır