Aracımda sıralı sistem lpg var, sürekli tarfikte 20 TL lik gaz ile en uygun kullanımda 3 bin deviri geçmemişimdir ve bazı yokuşlarda da boşa bile attım ne kadar gidebileceğim diye denedim ve 83 km yol gittim.
Aracımda sıralı sistem lpg var, sürekli tarfikte 20 TL lik gaz ile en uygun kullanımda 3 bin deviri geçmemişimdir ve bazı yokuşlarda da boşa bile attım ne kadar gidebileceğim diye denedim ve 83 km yol gittim.
Konu F3000 tarafından (29/03/2012 Saat 22:46 ) değiştirilmiştir.
zafer bey yanlış bilmiyorsam ki serviste çalışan arkadaşım bilgi vermişti yeni nesil araçlarda boşa atmak sana bir tasarruf sağlamıyor.araç rölantide çalışırken daha çok benzin tüketiyor.bunun yerine mesela aşağı eğimli yollarda boşa atmak yerine araç vitesteyken ayağını gazdan çekmen daha az benzin tüketmeni sağlıyor.nedeni ise araç viteste olduğu için motora sadece çok az bir benzin vs motorin veriliyor stop etmiyecek kadar yakıt sarf ediyor.yani aşağı eğimli yollarda sadece uygun vitese alıp ayağını gazdan çekmen sana boşta olmasından daha çok tasarruf ettiriyor
bu arada ali yılmaz arkadaşım ben yaklaşık 1.5 senedir lpg ile kullanıyorum aracım manuel.zavoli marka lpg taktırdım su ana kadar lpg ile 25.000 km yaptım bir sorun yaşamadım.izmir içi ben kullanırsam 24-25 kuruş arası eşim kullanırsa 22 kuruş civarı yakmakta
Konu tanreall tarafından (30/03/2012 Saat 00:53 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri