Depo 38 litre alıyor. Kit Atiker. 1.6 110 HP Corolla HB
Bir depo lpg İstanbul şehir içi 400 km yol yapıyorum. Buna yoğun trafikte dahil.
Buda 100 km/şehir içi 9.3 lt gibi bir lpg tüketimi yapıyor. LPG' nin benzinden %20 gibi fazla bir tüketimi olduğunu düşünürsek güzel bir değer sayılabilir. Şehir içi 7 - 8 litre gibi lpg tüketimi çok çok düşük bir değer. Özellikle 1.6 bir motor için. Bana biraz uçuk geliyor.
Böyle bir durumda 6 litre benzin tüketimi olması lazımki lpg ile 7 küsür lt gibi bir değer yakalayabilesiniz. Kışın şehir içi bir depo lpg ile ne kadar benzin tükettiğini hesaplayamadım. Bunun için benzin deposunu tamamen doldurup bir depo lpg bittikten sonra benzin deposunuda full yapmam lazım. Kışın benzin tüketiminide hesaba katarsak eğer, dizel motor her zaman LPG' den daha az yakıt tüketimine sahiptir.

Şehir dışı ise durum daha farklı. LPG kullanan araçta şehir dışı benzin tüketimi yok denecek kadar az olduğu için direk harcanan lpg miktarını katedilen km' ye bölerek km başına sarfiyatı buluruz.

Ama bana göre her halukarda dizel daha ekonomik. Malesef son zamlardan sonra durum böyle. Yazın lpg lt 1.90 gibi rakamlardan alıyorduk şu gün itibarı ile 2.25 TL' den aldım. O yüzden tüketimde birkaç ay öncesine göre baya arttı. Dizel ve benzinli bakımları arasında ise çok bir fark göremiyorum. Her 10.000 km' de ek olarak LPG bakım fiyatınıda düşünmek lazım. Hangi kiti takarsanız takın aracınızın fabrika verilerindeki şehir içi benzin tüketiminden mutlaka 1 lt fazla lpg tüketeceksiniz. Kışın benzin masrafınızda daha fazla olacak. Bu lpg fiyatları ile çokta ekonomik değil artık. Yol bilgisayarına bakarak lpg tüketimini ölçmekte yanlış.