"Bir MACAR Atasözü derki; Sarhoş er geç ayılır ama cahil Aslaa"
Ekrem bey Merhaba ,
Bende Aliexpress tem modifiyeli bir cihaz aldım okuma yapıyor ama cruise control ışığını aktif edemiyorum aldığım cihazın linki ve görsellerini paylaşsam bana yardımcı olurmusunuz Şimdiden çık teşekkür ederim
cihazın linki : https://tr.aliexpress.com/item/ELM32...73b24c4dfFVdBA
Cihazın resimleri :
Ekrem bey merhaba punto 2004 model aracim icin onerebileceginiz cihaz varmi bende standart elm327 var mavi seffaf olanlardan cep telefonu uzerinden baglanamiyorum sizin tavsiyeniz uzerine bitane alayim
Bu cihaz işimizi gormezmi acaba. Egea body bağlanmak istiyorum https://m.n11.com/elm327-arac-ariza-...B&gclsrc=aw.ds
Bildiğim kadarıyla O cihazın içinde 18F25k80 çipi yok bu yüzdende sadece okuyor ve yazma yapamıyor. O yüzden sarı kablo ile bağlansanda iş yapmaya bilirsin. Ancak kesin cevabı Ekrem Bey ya da Volkan bey verir diye düşünüyorum.
Böyle bir cihaza sonrdan ekstra bir modifiye yapacak olsak modifiye gerçekleştirebilir miyiz? Anladığım kadarıyla cihaz sarı mod biz bunu yeşil moda çevirecek olsak içinde gerekli işlemleri yaparak çevirebilir miyiz yoksa bu haliyle kalır mı?
Bir de bu cihazı egelarda kullanabilir miyiz?
Arkadaşlar ben bu link teki cihazı aldım ve 2016 urban egea da geri görüş kamerasini açtım. Şu an kullanıyorum.
üstad izmirden yazdım 2013 punto yeni göğüslüklü otomobil hill holder ve cruise kontrol aktivasyonu oluyormu araç 20 km ulaşınca kapılar otomatik kilitleniyor mu yada bunları nasıl aktif edebiliyoruz saygılar
Merhabalar bu cihazdan bende de var. Üzerinde bir de anahtar var. Ford swich'li cihaz diye geçiyor sanırım. 6 ve 14 numaralı uçları kısa devre modunda ölçtüğümde 119 ohm'luk bir değer okuyorum. Sanırım benimde bahsi geçen direnci kırmam lazım. Burada bu direnci kırarak uçları kısa devre yapmış oluyoruz sanırım. Beki bu direnci kırmadan uçları bir kablo ile kısa devre yapsam ne olur aynı şeyi yapmış olur muyum?
Üzerindeki switchin konu mu önemli mi?
Bu modifiye işlemi sonrasında cihaz sarı mod oluyor anladığım kadarıyla abs beyni hariç her yere bağlanacağı söyleniyor. Abs beyni içinde cihaz üzerinde 7 nolu uçtan 1-9-12 nolu uçlara köprü atmanız yeterli olacağı söyleniyor ama 7 nolu uçtan 1-9-12 nolu uçlara ayrı ayrı kablo mu götürmemiz gerekiyor yoksa 1-9-12 ve 7 hepsi bir birine kısa devre mi olacak?
Son sorum ise bu cihaz linea dışında egea da da çalışır mı?
Şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar egea için araştırırken kendimi burada buldum . Ve hiç bir yerde cevabı yok . Elm cihazı için ch340 çip mi yoksa ftdı çip mi almamız gerekiyor. ?
Farketmiyor. Önemli olan PIC18F25K80 olması.
Ekrem ustam selamlar,
2012 punto easy 95bg-euro5 yarı otomatik aracım var, araçta hill holder aktif çalışıyor ama öğrenebildiğim kadarıyla %3 ve üstü eğimde çalışıyormuş. Beyinden bu ayarı %1 gibi değiştirmemiz ve süresini 3saniyeden 5saniyeye çıkartmak mümkün olur mu sizce?
Bir de start-stop konumunu kontağı kapatıp açınca default-açık yerine default-kapalı moda çekebiliyor muyuz?
ben aldim bir turlu baglanamadim
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri