ben yazlık nokian aldım daha yeni. ses ve konfor good year eagle ye göre gerçekten süper..
Merhaba değerli üyeler
2012 punto dizel aracıma lastik alacağım adana'da yaşıyorum 4 mevsim lastik alacağım.
175 65 15 ölçüleri
önerdiğiniz markalar ne olabilir ? (kaliteli olsun istiyorum)
birde şehir içi kullanım yapıyorum ve yollar çok kötü hep çukurlu bildiğiniz gibi amortisörlerde çok sert puntoda sert lastikmi olmalı yumuşak lastikmi ?
birde 175 65 15 yerine 185 65 15 taktırsam ne gibi avantaj-dezavantaj olur ?
Konu Seagate189 tarafından (22/11/2016 Saat 22:11 ) değiştirilmiştir.
ben yazlık nokian aldım daha yeni. ses ve konfor good year eagle ye göre gerçekten süper..
Merhabalar Hasan Bey, Adana için dört mevsim lastik ne kadar gerekli olur bilmiyorum lakin yollar bozuk ise yanakları sert lastik almanızı öneririm. Aşağıdaki videoda (müziğin saçmalığını bir kenara bırakırsak) yanaklarındaki iç iskeletin kırılması sonucu oluşan 'balon yapmış' lastikleri görebilirsiniz. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak adına sert yanaklı Petlas ya da Lassa öneririm.
https://www.youtube.com/watch?v=NK6ZKoosPDU
Aracımda 185 65 15 Lassa Greenways kullanıyorum (Petlas'a göre küçük ebatlı lastiklerde yakıt tüketim değerleri daha iyi olduğu için tercih ettim) 10.000km kadar kullandım (kışlıklara geçtim) son derece memnunum. 175 tabandan 185 tabana geçdiğinizde yol tutuşunuz (özellikle tatlı sert girdiğiniz virajlarda) hissedilir artıyor (temas alanı %5,8 artıyor). Yanak oranı aynı olmasına rağmen (65) taban arttığı için araç yerden çok hafif yükseliyor (lastik çapı %2,1 büyüdüğü için) ki ben bundan memnunum. Lastik büyüdüğüiçin ibre 100km/s gösterirken 102km/s hızla gidiyor olacaksınız (eğer ibreniz gerçek hızı gösteriyorsa. Karşılaştırmak için yol tarif uygulaması açıp uydudan takip hızınıza bakabilirsiniz) ve yanak kalınlığı ve dolayısıyla çevirmeniz gereken ama katı olmayan hava katmanız %4,4 arttığı için yakıt tüketiminde çok az bir artış gözlemleyebilirsiniz (kışlıklarım daha küçük yakıt tüketimi şimdilik artmadı, bu da şimdilik durumu doğruluyor). Özellikle dur kalkın bololduğu şehir içinde (yani aracın momentumu az iken) daha kalın hava katmanını ilk döndürmede tüketim kendini gösteriyormuş araştırmalarda okuduğum kadarıyla (ABD Ulaştırma Bakanlığı Lastik Tüketim Araştırmaları idi yanlış hatırlamıyorsam). Son kullanıcı olarak aracın düşük hızlarda biraz daha hızlı tepki verdiğini hissediyorum kışlık lastiklerde.
Adana dışına cıkmıyorsanız adana için yeni tip 4 mevsimlik kullanmak boşuna para vermektir. Yazlık tip lastik Adana-Osmaniye-mersin-antalya gibi iller için yeterlidir. Ülkemizde hala yollar çok bozuk. Yazlık lastik olarak o yollar için sağlam lastik istiyorsanız Hankook marka alabilirsiniz. Lassada -Bridgestone de olabilir ama sert lastiklerdeir konfor kaybı olur. Konfor olsun sessizlik olsun dersen Noklien Line serisi alıp kullancaksın. Michlenden bile daha sessiz ve yanakları çok sağlamdır. Jant koruma çıkıntısı olup güvenli bir lastiktir.
Kesinliklede alırken 185 tabana lastik alın. 175 taban Fıatın her şeyden kısmak için araçlarına taktığı bir ebat. Çoğu kullanıcıda 185 kullanır. Konfor ve viraj güvenliğiniz artar.
4 mevsim gereksiz olacağını düşünüyorum. Çünkü adananın yaz sıcağında 4 mevsim lastik hamuru yazlık hamura göre daha yumuşak olduğundan daha çabuk deforme olur. Kış lastiği de gereksiz adana için.
Yaz lastiklerinde ise kalite sırasına göre düşünürsek
1.Michelin
2.Continental
3Goodyear
4Hankook diye gider
Ama hankook - continental - goodyear kullanan biri olarak Hankook lastiklerinin fiyat nedeniyle tercih edilmesi gerektiğini söyleyebilirim.
Ama eğer maddi sıkıntım yok derseniz de Michelin Cross Climate 185 65 15 almanızı öneririm. Benim 2014 punto aracım var lastik ebatları 185 65 15
MICHELIN CrossClimate | Otomobil | MICHELIN
Edirne^'de 185 65 15 Michelin Cross Climate 220 liradan satılıyor.
Hasan bey, bir buçuk sedir crossclimate kullanıyorum ve idda ediyorum ki bu lastikler Punto'lar için biçilmez kaftan. Eğer aracı sakin kullanıyor iseniz sorun yok, ancak biraz devirli kullanırım diyorsanızbir miktar yakıt artışını göze alacaksınız. Konfor ve yol tutuşuna siz bile inanamayacaksınız. Tum kullanım Adana 'da artı crossclimatelerin tamamı XL özelliklidir.
https://forum.grandepuntotr.com/last...k-aldim-3.html
Geçen sene 5 yıllık 10.000 km dedki Goodyear 4 Seasons lastikleri ses iyileştirmesi yapması adına Pirelli 185/60R15 88H Cinturato All Season ile değiştirdim. 185 Tl ye almıştım tanesini ( Bu sene fiyatlar uçmuş) İstasnbul için oldukça güzel ve tatminkar , dilerseniz araştırabilirsiniz. Ama genel anlamda ses dışında ( muhtemelen yaşı ile alaklıydı ) Goodyear dağa iyiydi.
yorumlarınız için herkese tek tek teşekkür ederim.
Konunun üzerinden biraz zaman geçmiş. Belki de lastikleri aldınız ama ben de Nokian Weatherproof tercih ettim. Oldukça da memnunum. Tavsiye edebilirim.
Kamil Arıcı | Ödeme Sistemleri Pazarlama Uzmanıwww.kamilarici.com
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri