Alıntı ORS15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar ilk defa kış lastiği almaya karar verdim. Gerçekten değiyor mu o kadar masrafa ve uğraşmaya. ben çok kışın araç kullanmam ama ne olur olmaz bir gün lazım olur, oda kar lastiği olmadığından bir işe yaramaz diye kar lastiği almaya karar verdim ama pahalı olanlardan değil.
tavsiyeleriniz nedir. Türkiye şartların uygun olanlardan olsun.
Merhabalar Ali Bey, 150.000km'yi aşkın kış lastiği kullandım (petlas, hankook, pirelli, bridgestone) çok faydasını gördüm. dört mevsim lastikler son zamanlarda moda lakin yerli/yabancı forum ya da satış sitelerindeki yorumlara bakın kış lastiği kullanmaya alışkınsanız dört mevsimlikler beklentinizi karşılamayabilir diye geri dönüşler göreceksiniz. Şahsen michelin firmasının tatlı bir para tuzağı gibi gördüğüm bu ürünlerden uzak durdum ama kullanıp da mutlu olan da var. Mevsimlik lastiğiniz varsa gereksiz olacaktır.

Ülkemiz yolları dolyısıyla yanakları sert olan lastikler tercih ediyorum genelde; bu sebepten petlas veya lassa öneririm. ülkemizde üretildikleri için de ayrıca olumlu yaklaştığım markalardır. 205 55 16 w651 petlas kıslık lastikten 3. seti eskitiyorum, parasını cıkardı diyebilirim, bu seri lastiği tavsiye ederim. deseni asimetrik olduğu için sesi daha az, yakıt tuketımı cok cosmuyor ve yagmur tahliyesi daha iyi oluyor (asimetrik desenlerde lastik boyunca kesintisiz devam eden su kanal(lar)ı bulunur)