hocam merhaba
bunla ilgili bi konu açmıştım jant alırken bende sizin gibi kararsız kalmıştım resimlerden görüyorum ki kapak jantlarınız 15" benimde kapak jantlarım vardı 15" olarak ve upuzun araştırmaların sonunda ikinci el olarak oz racing ultraleggera replikası buldum jantlar 8,5 offset ve çıkma lastikle birlikte 600 tl gibi bi rakama aldım üzerinde toyo marka 195 55 16 lastik vardı şuan michelin kullanıyorum bi kere şunu söyliym deli gibi pişman oldum 15 inç tenekedeki 65 yanaktaki rahatın R si kalmadı 55 yanakta çok rahatsız oldu araç konfor bitti şimdi yine olsa alırmıydım almazdım kalkışta fazladan gaza basıyorum yakıt arttı ortalama yol bilgisayarında 100km ortalamada 1 litre arttı konfor bitti tamam kabul yol tutuşu arttı ama ben zaten ralli yapmıyorum kaldı ki standart tenekeye iyi bi lastik alıp kullanabilirdim.bide 16" jant modellerinde genelde et değeri genelde fazla oluyor benim jantım çok yüksek et değerine sahip değil ama biraz daha dar bi jant olmasını isterdim.16 jntta bu kadar sorun yaşadım bu böyleyse 17" asla tavsiye etmem 16" alacaksanız tecrübeme dayanarak tavsiyelerim şunlardır;
-borbet fifteen performa ve bazı vossen model ağır jant almayın(mesela benim jantlarım teneke jantla aynı kiloda)
-et değerine çok dikkat edin çok geniş almayın(benimkiler biraz geniş ama sürtme yapmıyor yinede dar olan iyidir)
-janta lastik alırken yumuşak bi lastik alıp konfor kaybını kapamaya çalışın buna çok önem gösterin (15" tenekelerde pirelli kullanıyodum jantla gelen toyoları attım biri zaten gümledi şuan michelin kullanıyorum fena değil gayet yumuşak)
-16 için 55 yanak lastik sınır ama daha farklı dar yanak amörtisörleri sıkıntıya sokar
-mümkünse jantlar çift aplikasyonlu olmasın muayenede sıkıntı oluyo ağır kusurlu geçmiyor
-mümkünse tenek jantlardaki orjinal bijonları kullanacağınız bi jant bulursanız iyi olur lastik patlar stepne takmak gerekirse bijon farkı yüzünden yolda kalır lastiği takamazsınız eski aracımda başıma gelmişti yolda kalmıştım(benim jantta orjinal bijonları kullanıldı)
Yer imleri