Yaklasik 1 litre yakit tuketiminiz artar. Ancak goruntu olarak harika gozukuyor.
Sent my Nexus 5 using
arkadaşlar 1.4 77 bg. aracıma 17 jant takmayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa olumlu yada olumsuz sevinirim . zaten araç performans bakımından düşük olduğu için o konuyu takmıyorum fakat benim için motor ömrünü kısaltması , konfor gibi noktalar önemli. özeliikle düşündüğüm modelse nfs jant yada momo corse black modeli aracım titanyum grisi olduğundan daha güzel duracağını düşündüm
Yaklasik 1 litre yakit tuketiminiz artar. Ancak goruntu olarak harika gozukuyor.
Sent my Nexus 5 using
Samet Bey 205/50/17 jant lastik kullanıyorum, aracım 1.4 fire fun olduğu için orjinal jant lastik ebatı 16 inç idi. Şunu tüm samimiyetliğimle söyleyebilirim 205/50/17 ebatları ile orjinal lastiğin verdiği konfordan daha iyisini alıyorum, illaki az miktarda yakıt tüketimi fazla ama görünümü dikkat çekiciliği paha biçilmezAyrıca siz alacak olursanız 205/45/17 almanızı tavsiye ederim çünkü arka tarafa 3 kişi yada ağır 2 kişi bindiğinde yaylanmalarda sürtme yapıyor 50 yanakta. 45 yanakta daha rahat edersiniz sürtmeme konusunda, ama konfor çok az düşer yanak inceldiği için.aracımın resimini paylaşıyorum
![]()
Arkadaşlar aynı arabayı bende kullanıyorum ve aracımın jantı 15 inç olmasına rağmen çok hantal hele arkaya 3 kişi binsin artık kamyon gibi sağ şeritten ağar ağar gidersin. Durum böyle olunca 17 inç jant ile nasıl yol almayı düşünüyorsunuz. Ekstra çekiş için ayaklarınızı mı kullanacaksınız? Walla bende çok istiyorum 17 jant ama bu araba için hayal gibi. Artık kısmet yazın değiştireceğim arabaya.
Kadir bey bilgilendirme icin tesekkurler ayrica araciniz gdrcekten mukemmel gorunuyor. Bende biraz arastirma yaptim 17 jant ve onerdiginiz lastik ebadi ile 1.2 cm kadar bir farklilik oluyor ve atalet momentini cok etkilemiyor . Daha once 16 dusunuyordum fakat 205.45.17 ebadina yonelegim sanirim yakitta 1 lt cok onemli bi rakam degil
Rica ederim Samet bey,aynen benim aracmda lpg bile yok benzinde kullanıyorum aylık 150 tl lik benzin işimi görmeme yetiyorkarar sizindir ben size fikirde bulundum, önümüzdeki yaz bende 205/45/17 ebatlarına geçiş yapacağım.Değişim sonrasında fotoğraf paylaşmayı unutmayınız
![]()
ben kullanıyorum performans olarak bi problem yok ama yakıt biraz arttı. 205/40/17
Konu grande60 tarafından (07/11/2014 Saat 17:48 ) değiştirilmiştir.
Yakitin artmasi cok onemli degil zaten lpg kullaniyorum onemli olan jantlarin araci yorup yag yakmaya baslamasi ama sanirim oyle bi problem yasatmayacak zaten
Punto'ya 17 yakışır. Fakat Fire motor zaten hantaldır,17 de elbette etki edecektir ama ölmez sonuçta.
Jant yüzünden eğer Punto'nuz yağ yakarsa,ilk sizinki olur herhalde. Hiç görmedim daha önce böyle bir örnek.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
o zaman tercihimi 17 den yana kullanacağım yorumlar için teşekkürler arkadaşlar
Samet kardeşim, teknik anlamdaki önerilerim, 17 jantı seçerken 4X100, 6,5j veya 7j, et39-46 arası olmasına dikkat etmeniz ve de 6,5 j ile 205 45 17, 7j ile ise 215 45 17 ebadlı lastik kullanmanızdır.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (08/11/2014 Saat 13:35 ) değiştirilmiştir.
Rica ederim, tabiki 35 et heleki 7j offset ile yine sorun yaratacağı 6,5j ye göre daha da dışarıda kalır, hangi ebat olursa olsun yüklüyken ve yaylanma esnasında lastikler çamurluğa sürter, yani kesinlikle sorun yaratır. Belirtmiş olduğum 39-46 et ölçülerine göre tercih yapmanızı öneririm.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (10/11/2014 Saat 01:30 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri